IZVAN SONYJEVE KONZOLE

Autori Journeyja razmišljaju o širenju na druge platforme

28.02.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Thatgamecompany studio koji trenutno radi na PlayStation 3 ekskluzivi 'Journey' ima namjeru svoje naslove u budućnosti objavljivati i na drugim platformama

Thatgamecompany mali je razvojni studio zaslužan za nekoliko vrlo neobičnih PlayStation 3 ekskluziva. Prva se na tržištu pojavila 2007. po imenom 'Flow', a druga 2009. pod imenom 'Flower'. Studio trenutno radi i na trećoj PS3 ekskluzivi 'Journey' o kojoj smo pisali već nekoliko puta i koja je unatoč svojoj jednostavnosti uspjela privući pažnju velikog dijela gaming zajednice.

 

Podsjećamo, u igri preuzimamo ulogu protagonistice koja se budi usred pustinje a jedini joj je cilj stići do planine koju vidimo u pozadini. Journey će biti svojevrsna kombinacija singleplayera i multiplayera jer na putu prema planini sretati ćemo i druge igrače u svojim pohodima na planinu, no s njima nećemo biti u mogućnosti ostvariti komunikaciju. Autori objašnjavaju da će si suputnici moći pomagati, no još nije jasno na koji način i kakve će nam se prepreke isprječavati na putu.

 

 

'Thatgamecompany sa Sonyjem ima ugovor na tri igre, tako da su sve naše igre dosad bile PlayStation 3 ekskluzive.' – izjavio je Jenova Chen, direktor Thatgamecompanyja – 'Trenutno istražujemo načine na koji bi svoje igre mogli predstaviti brojnijoj publici, izvan PlayStation platforme. Još smo u različitim pregovorima, no nadamo se da ćemo uskoro moći i nešto službeno objaviti.'

 

S obzirom na to, Flow, Flower i Journey gotovo sigurno nećemo vidjeti na drugim platformama, no njihove buduće projekte najvjerojatnije hoćemo.

 

Journey izlazi 13. ožujka ove godine.