istraga se nastavlja

Austrijska policija poručila: Djevojčica na snimci nije Danka

04.04.2024 u 07:53

Bionic
Reading

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim priopćenjem o Danki Ilić (2) i dvije Rumunjke koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice nakon što je s njima snimljeno dijete koje fizički podsjeća na malu Danku

Austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunjki sa snimke s Dankom Ilić, javlja Telegraf.

'Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene.

Konstatirajući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je snimio tri osobe i podijelio video sa srpskim vlastima. S obzirom da su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerojatnije radi o nestaloj djevojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. travnja 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužiteljstva.

Sada je razjašnjen identitet osoba sa snimke i s njima je uspostavljen kontakt. Na osnovi istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti', navodi u priopćenju austrijska policija.

Kako dodaju u priopćenju, ured bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece.