NEDALEKO OD KUĆE

Ashdown sudjelovao u nesreći sa smrtnom posljedicom

31.01.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Bivši čelnik Liberalnih demokrata i visoki predstavnik UN -a za BiH, lord Paddy Ashdown, sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je jedan čovjek poginuo, a drugi je ozlijeđen, piše u petak londonski Independent.

Ashdown i njegova supruga bili su 'vrlo uznemireni' nakon sudara tri vozila 24. siječnja u kojem je poginuo 49-godišnji Mark Hurford iz Crewkernea.  Lord Ashdown i njegova supruga, koji su bili u svom automobilu Renault Scenic u vrijeme nesreće, ostali su neozlijeđeni, ali uznemireni sudarom nedaleko od njihovog doma u Somersetu.

Hurford je vozio Vauxhall Corsu u vrijeme nesreće, i sudeći po izvještaju u Daily Telegraphu, 'zakačio' je Ashdownov automobil dok je ulazio u zavoj. Treće vozilo koje je sudjelovalo u nesreći na zloglasno opasnoj cesti A356 bio je Ford Taurus. Dvadesetdevetogodišnji vozač tog kombija prebačen je u mjesnu bolnicu u Yeovilu s ozljedama ramena i leđa. Lord Ashdown izjavio je kako je nakon nesreće ' odmah zaustavio promet iz suprotnog smjera' i otišao da provjeri Hurfordov puls koji je bio mrtav prije nego je Ashdown stigao do njega.

'Moja je supruga bila užasnuta. Policija i hitan pomoć stigli su na mjesto nesreće i mi smo prošli kroz procedure kroz koje se mora proći u takvim situacijama', kazao je. Lord Ashdown izjavio je da će kontaktirati Hurfordovu porodicu nakon nesreće kako bi izrazio sućut. Podsjetimo, Ashdown je u Hrvatskoj najpoznatiji po salveti na koju mu je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman na jednoj večeri navodno nacrtao kartu podjele BiH koju je dogovorio sa Slobodanom Miloševićem.