ZBRKA S PAPIRIMA

Artuković Kunšt objašnjava svoj začudni nastup u Saboru

16.07.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt jučerašnjim nastupom u Saboru postala je prava zvijezda, no ne zbog svojih profesionalnih uspjeha, kojih je prema riječima upućenih mnogo, već zbog nesnalaženja prilikom iznošenja stava Ministarstva pravosuđa o amandmanima na Ovršni zakon. Mnogi su ju proglasili neupućenom u problematiku i nonšalantnom, no ona tvrdi da je istina suprotna

Mnoštvo papira s kojih je Artuković Kunšt jučer trebala saborskim zastupnicima pročitati koje amandmane Vlada prihvaća, a koje odbacuje, unijelo je potpunu konfuziju. Nervozno listanje po papirima, greške u redoslijedu amandmana te traženje papira od predsjednika Sabora izazvalo je reakciju čak i inače poslovično smirenog Josipa Leke. 'Drugi put ću prekinuti glasovanje ako ne budete imali sa sobom sve amandmane i obrazloženja, javno objavljujem to', rekao je.

Zamjenica ministra pravosuđa pojasnila nam je što se točno događalo u Saboru i izrazila žaljenje zbog te situacije koju su svi protumačili kako njezinu nepripremljenost. Istina je, kaže za tportal, posve suprotna.
'Došlo do drugačijeg preslagivanja amandmana, moji papiri nisu bili na isti način složeni kao oni predsjednika Sabora Josipa Leke. On je meni super pomogao. Žao mi je da je to ispalo kao moja nepripremljenost, a naprotiv, ja sam u izmjenama i dopunama Ovršnog zakona osobno sudjelovala', kaže Sandra Artuković Kunšt.

Artuković Kunšt je ogorčena što je zbog petljanja s papirima u medijima u drugi plan pala činjenica da je Vlada prihvatila niz amandmana oporbe na Zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona. Time su iz ovrhe izuzete potpore za novorođenčad, dar za djecu, troškovi prijevoza, naknade za službeno putovanje, naknade za saniranje posljedica štete od katastrofa i elementarnih nepogoda, potpore zbog invalidnosti radnika i neprekidnog bolovanja radnika dužeg od 90 dana.


Tvrdi da nije na prepad došla na posljednju sjednicu Sabora iako je uobičajena praksa da to čine sami ministri, ne zamjenici. Artuković Kunšt nije željela precizirati zašto se ministar pravosuđa Orsat Miljenić nije obratio zastupnicima, samo je kratko rekla kako funkcioniraju na način da se prilagode situaciji onako kako se ona odvija.


'Greške su uvijek moguće i ovo je sve predimenzionirano', kaže nam Artuković Kunšt i dodaje da joj se sada ponovno izvlači epizoda iz 2012. kada je policiji prijavila krađu automobila, a ispostavilo se da je zaboravila gdje ga je parkirala.

'Nisam u kriminalu, nisam ništa ukrala, pa sve ovo ide u rok službe', zaključuje.