SUĐENJE U ŠPANJOLSKOJ

Arkanovcima 21 godina zatvora

23.12.2014 u 21:13

Bionic
Reading

Četvorica bivših pripadnika srpske paravojne skupine Arkanovi tigrovi osuđeni su na kazne do 21 godine zatvora u Španjolskoj, prije svega zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji, objavilo je u utorak španjolsko pravosuđe

Vladimir Milisavljević, već osuđen zbog ubojstva nekadašnjeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića, Luka Bojović, Vladimir Mijanović i Siniša Petrić uhićeni su u veljači 2012. u Španjolskoj. Bojoviću je 2009. suđeno i zbog brutalnog ubojstva sunarodnjaka Milana Jurišića, ali je oslobođen.

Sva četvorica bili su pripadnici Zemunskog klana, mafijaške organizacije koju su uspostavili bivši pripadnici Arkanovih tigrova.

Milisavljević je osuđen na deset godina zatvora zbog "posjedovanja vojnog oružja", na još pet zbog "pripadnosti zločinačkoj organizaciji", još tri je dobio zbog prikrivanja dokaza te još tri zbog posjedovanja "lažnih dokumenata".

On je 2007. u Srbiji u odsutnosti osuđen na 35 godina zatvora zbog Đinđićevog ubojstva, a španjolsko je pravosuđe 2013. odobrilo njegovo izručenje Srbiji, ali pod uvjetom da najprije odsluži kazne u Španjolskoj.

Bojović je po tri točke optužnice osuđen na ukupno 18 godina zatvora, ali je oslobođen optužbi za Jurišićevo ubojstvo.

Petrić je dobio 15 godina zatvora zbog "posjedovanja vojnog oružja" i "pripadnosti zločinačkoj organizaciji", a zbog posljednjeg nedjela je Mijanović osuđen na pet godina.