sedmero kandidata

[ANKETA] Bliže se izbori, tko će po vama biti novi osječki gradonačelnik?

10.05.2021 u 18:23

Bionic
Reading

Na nedjeljnim izborima Osječani će birati svojeg novog gradonačelnika između sedmero kandidata. Nakon višegodišnje vladavine Ivice Vrkića grad na Dravi u ponudi ima zanimljiva imena, široj hrvatskoj javnosti poprilično nepoznata, od mladih političara, preko poduzetnika, pa do mirovne aktivistice

HDZ-ove boje u Osijeku tako brani 33-godišnji Ivan Radić, kojemu ankete daju veliku prednost pred protukandidatima. Radić je šef osječkog HDZ-a i saborski zastupnik. Drugi krug mu je izgledan, no tko će s njim u bitku?

SDP-ov Goran Kušec, sveučilišni profesor na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, kojem je ovo prvi ozbiljan izlet u politiku, ili možda Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat koji brani boje Domovinskog pokreta i Mosta? Mlinarević nije političar, već ugostitelj i hotelijer.

Za razliku od njega, Vladimir Šišljagić ima popriličan broj političkih utakmica u nogama. Bio je u dva mandata osječko-baranjski župan, a grijao je i saborske klupe za HDSSB. Ovog puta na izbore ide kao kandidat stranke Snaga Slavonije i Baranje. Političkog iskustva ima i kandidat HNS-a Vladimir Ham, šef osječke podružnice te stranke i bivši dogradonačelnik Osijeka.

  • +2
Kandidati za gradonačelnika Osijeka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Drugu sreću na ovim izborima iskušat će i kandidat s prošlih lokalnih izbora Miroslav Vanek. On je kandidat kandidacijske liste grupe birača 'Građani, a ne političari', a podržavaju ga Udruga Možemo Osijek i Nezavisna lista Zorana Batnožića.

No da ne bi bilo zabune, platforma Možemo! u Osijeku u utrku šalje Katarinu Kruhonju, dugogodišnju članicu i bivšu direktoricu Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.