prijeti mu visoka kazna zatvora

Amerikanac uhićen u Moskvi, osumnjičen za trgovinu drogom

11.06.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Ruski mediji izvijestili su u subotu da je američki glazbenik koji živi u Rusiji više od desetljeća uhićen pod sumnjom za trgovinu drogom, prenosi Associated Press.

Michael Travis Leake osumnjičen je za prodaju mefedrona, čiji su učinci slični onima kokaina i MDMA. Moskovski sud odredio mu je dvomjesečni pritvor u istražnom zatvoru, navodi se u izvješćima.

Prijeti mu optužba za proizvodnju ili stavljanje u promet droga, za što je predviđena kazna do 20 godina zatvora.

Na njegovom Instagram profilu navodi se da je pjevač benda Lovi Noch. Mediji pišu da je Leake bivši padobranac američke vojske i da živi u Moskvi od 2010.

Ruski zakoni o drogama su strogi. WNBA zvijezda Brittney Griner uhićena je u veljači 2022. nakon što su u njenoj prtljazi u zračnoj luci u Moskvi pronađeni kanisteri s uljem kanabisa. Osuđena je na devet godina zatvora, ali je puštena u prosincu u zamjenu za ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta koji se nalazi u američkom zatvoru.

Američki State Department rekao je u priopćenju da je upoznat s izvješćima da je američki državljanin nedavno uhićen u Moskvi. Rečeno je da kada je američki građanin pritvoren u inozemstvu, ministarstvo vanjskih poslova "nastoji što prije dobiti konzularni pristup i radi na pružanju sve potrebne konzularne pomoći".