rigorozna dijeta

Američki general vojnicima u Poljskoj zabranio hamburgere, pizze i slatkiše

16.03.2017 u 06:34

Bionic
Reading

Američki vojnici stacionirani u bazama u Poljskoj zbog moguće ruske ugroze uskoro bi se mogli naći na rigoroznoj dijeti koja će ih lišiti hamburgera, pizza i slatkiša

Kako piše The Wall Street Journal, odluku o zabrani brze hrane u krugu vojarni donijelo je Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga u Europi (USAREUER) kako bi se izbjegle nesuglasice između vojnika na prvoj crti bojišnice i onih koji imaju pristup restoranskoj hrani.

'Više nećete vidjeti Burger King. Spremite se jesti krumpir tri puta dnevno idućih pola godine', poručio je vojnicima glavni zapovjednik američke vojske u Europi, general-pukovnik Ben Hodges.

Najave o skorašnjoj zabrani brze hrane u tolikoj je mjeri zabrinulo vojnike koji su za list kazali kako će se prije odlaska u Poljsku počastiti hamburgerima kako bi se osigurali da im ne nedostaju.

Inače, dosad su američki vojnici u ratnim zonama poput Iraka i Afganistana slobodno mogli nadoknaditi izgubljene kalorije brzom hranom. Zapovjedništvo američke vojske u Afganistanu tek je 2010. nakratko zabranilo restorane brze prehrane u bazama, ali ih je već godinu dana kasnije novi zapovjednik, general-pukovnik i kasnije ravnatelj CIA David Petraeus, vratio kazavši kako američki vojnici 'rade kako bi jeli'.