DUGOGODIŠNJA DIREKTORICA TZGZ-a

Amelia Tomašević odlazi u mirovinu

21.03.2014 u 16:54

Bionic
Reading

Dugogodišnja direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Amelia Tomašević više nije na toj poziciji, jer joj je nedavno, s navršenih 65 godina, prestao važiti ugovor o radu te je otišla u mirovinu, a do izbora novog direktora predsjednik TZGZ-a i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zastupat će TZGZ, doznaje se danas iz zagrebačke Turističke zajednice.

Ugovor o radu Tomašević je istekao sa 13. ožujkom ove godine (na njen 65. rođendan), kažu u TZGZ-u i ističu da se ne radi ni o kakvoj iznenadnoj i brzoj smjeni, niti razrješenju, niti neprihvaćanju bilo kakvog izvješća, nego o zakonskoj osnovi odlaska u mirovinu.

Po zakonu, do izbora novog direktora Turističku zajednicu grada Zagreba zastupat će njen predsjednik, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a novi će se direktor birati natječajem koji će uskoro raspisati.

Objavi tog natječaja prethodit će sjednica Skupštine TZGZ-a idući tjedan na kojoj bi se trebalo odlučiti i o novom sastavu (članovima) Turističkog vijeća TZGZ-a za razdoblje 2014.-2018. godini, budući da dosadašnjem sastavu istječu mandati.

To se samo poklopilo s umirovljenjem Tomašević i tu nema nikakvih drugih priča, napominju iz TZGZ-a ističući da će novo Vijeće odlučiti o raspisivanju natječaja za novog direktora koji bi poziciju, ako sve bude prema planovima, mogao preuzeti nešto malo prije ovog ljeta.

Amelia Tomašević na čelu TZGZ-a je kao direktorica bila od veljače 2006. i u tih osam godina Zagreb je stalno bilježio uzlazne turističke rezultate, promovirajući se na brojnim tržištima s brošurama na brojnim pa i rijetkim svjetskim jezicima te dobivajući brojne nagrade za marketinške i promotivne projekte.

U hrvatskom turizmu Tomašević je poznata i kao stručnjakinja za turističke i hotelske brendove, kao i turizam općenito, a prije dolaska u TZGZ i sama se operativno bavila hotelijerstvom vodeći uz ostalo i zagrebački Hotel Esplanade.