NOVO POJAČANJE DINAMA

Addy: Došao sam napredovati u veliki klub

11.02.2013 u 15:00

Bionic
Reading

U ponedjeljak je novinarima predstavljeno novoj pojačanje Dinama, ganski branič Lee Addy koji je u posljednji trenutak došao među 'modre'.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pred novinare je u ponedjeljak 'priveo' novo pojačanje. Radi se o braniču koji dolazi iz kineskog Dalian Aerbina, a na Maksimir dolazi na posudbu do kraja sezone.

'Jako sam sretan što sam došao ovdje, atmosfera u klubu je sjajna, lijepo su me svi dočekali i zadovoljan sam svime što sam vidio; prvi dojam je odličan. Nisam ovdje došao na odmor nego raditi i napredovati. Vidio sam snimke, znam da sam došao u veliki klub i znam što se ovdje traži te sam siguran da mogu odgovoriti na sve zahtjeve', prenosi službena stranica Dinama riječi Addyja dok je Mamić objasnio kako je došlo do transfera.

Addyja smo pratili već prije dvije godine kada je bio u kombinacijama doći u Dinamo. Igrao je dvije godine u Zvezdi pa otišao u Kinu, a sada smo "pet do 12" iskoristili priliku i doveli ga. Tražili smo stopera, izbor je pao na njega jer je njegov kineski klub kupio igrača za 14 milijuna dolara, nedostajalo im je mjesto za stranca i predložili smo im da Addy dođe nama i - upalilo je. Addy dolazi na posudbu do kraja godine, a nakon toga imamo pravo otkupiti njegov ugovor i potpisati ga na četiri i pol godine'.

Addy nije u idealnom fizičkom stanju.

'Zadnju službenu utakmicu sam igrao 14.11. za Ganu, a nakon toga je bila pauza u Kini te su prošli tjedan počele pripreme za novu sezonu. Nisam potpuno spreman, ali vjerujem da mi neće trebati dugo kako bih došao u optimalnu formu. Klub vjeruje u mene, zato su me i doveli, a i ja sam pun samopouzdanja'.