promjena vlasnika

Addiko Banka prodala Addiko Invest

07.07.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Pojedine članice Interkapital Grupe potpisale su s Addiko bankom kupoprodajni ugovor o prijenosu dionica i namjeri stjecanja 100-postotnog vlasničkog udjela u društvu Addiko Invest te o prijenosu ugovora o obavljanju poslova upravljanja portfeljima i brokerskih poslova te banke, objavili su u petak iz Interkapitala

Addiko Invest upravlja s četiri otvorena investicijska fonda s javnom ponudom - dioničkim fondom Addiko Growth, mješovitim Addiko Balanced, obvezničkim Addiko Conservative te novčanim Addiko Cash, kao i s jednim fondom s posebnom namjenom, Fondom Hrvatskih branitelja. Ukupna imovina pod upravljanjem Addiko Investa iznosila je na kraju 2016. godine 1,16 milijardi kuna, navodi se u priopćenju Interkapitala.

Addiko Bank je, pak, krajem 2016. godine u segmentu poslova upravljanja portfeljima i brokerski poslovi imala 92 klijenata sa 42,2 milijuna kuna sredstava pod upravljanjem te 442 aktivna klijenta u brokerskom poslu, a prosječni promet brokerskih poslova iznosi na godišnjoj razini oko 200 milijuna kuna. 

'U skladu sa strategijom reorganizacije poslovanja i stavljanja fokusa na osnovnu bankarsku djelatnost, Addiko banka je donijela odluku o prodaji Addiko Investa, društva s više od pet tisuća aktivnih klijenata koje je kontinuirano profitabilno i čiji fondovi konzistentno ostvaruju odlične rezultate i visoke prinose te poslova upravljanja portfeljima i brokerskih poslova. Interkapital grupa je s obzirom na njihovo iskustvo i renome odličan izbor koji će na zadovoljstvo svojih klijenata nastaviti razvijati ovaj dio poslovanja i klijentima osiguravati kvalitetnu uslugu', izjava je predsjednika Uprave Addiko banke Marija Žižeka koja se prenosi u priopćenju.

Prilikom potpisivanja transakcije Ivan Kurtović iz Interkapitala je izjavio kako tom transakcijom proširuju svoju paletu usluga i krug klijenata te da vjeruju kako će time učvrstiti i poziciju najvećeg nezavisnog fond menadžera u regiji.

Interkapital Grupa je financijska institucija koja objedinjuje poslove investicijskog savjetovanja, posredovanja na financijskim tržištima, upravljanja imovinom i rizikom privatnih i institucionalnih klijenata. Kao član Zagrebačke i Ljubljanske burze, te Eurexa Deutsche Boerse, Interkapital ostvaruje godišnji dionički promet oko 5 milijardi kuna te je prije ove transakcije upravljao s 1,18 milijardi kuna imovine klijenata putem osam investicijskih fondova i niza individualnih portfeljnih računa, zaključuje se u priopćenju.