R.I.P. Guitar Hero

Activision gasi franšizu Guitar Hero

10.02.2011 u 13:09

Bionic
Reading

Igra koja je mnogim skoro propalim tulumima unijela trag nade i dinamike polako se sprema za mirovinu

Activision je jučer službeno objavio kako prekida rad na svim novim projektima Guitar Hero te sukladno tome daje otkaz čitavom razvojnom timu koji je radio na igri. Razlog ovom potezu leži u tržišnoj situaciji koja, prema Activisionu, jednostavno nije povoljna za prodaju naslova poput GH-a. Vicarious Visions, firma koja je radila na GH-u, sigurno je oduševljena ovim potezom. Freestyle Games, autori DJ Heroa se, pretpostavljamo, također ne osjećaju sigurni u svojim uredskim stolcima.

 

Još jedna nova igra koja je dobila nenadani prekid razvoja je True Crime: Hong Kong. Autori igre još su prošli tjedan veselo cvrkutali o nevjerojatnoj igrivosti, maštovitom scenariju naslova te hrpi uvjerljivih lokacija. No, eto, čini se da će ako ne nađu posao, jedina lokacija koju će posjećivati biti mjesto za otkup plastičnih boca (ili barem bi - da žive u Hrvatskoj).

 

Ovakvi potezi sa strane Activisiona očito demonstriraju kako firma koncentrira svoja sredstva na kravu muzaru Blizzard, Bungiejev novi IP te, pogodili ste - dobri stari mutavi Call of Duty. Ne znamo je l' se to nama čini, ali ovo nas JAKO podsjeća na zlatne dane Eidosa kada je firma elegantno ugasila hrpe dobrih developera uključujući bogove PC akcijske avanture Looking Glass samo da bi Romero mogao zavšiti ono, oprostite na izrazu, sranje od Daikatane. Kao posvetu jednoj od zabavnijih franšiza, ovom članku priključit ćemo jednu od najtežih pjesama u Guitar Herou 3: Through the Fire and Flames. Počivao u miru, GH.

 

Najteža, uvjerljivo najteža