NESREĆA U BEOGRADU

845 tona pirita u Savi, prevrnula se hrvatska barža!

29.01.2014 u 15:15

Bionic
Reading

Na sidrištu Luke 'Beograd' u srijedu ujutro se prevrnula barža poduzeća 'Dunavski Lloyd' iz Siska, natovarena s 845 tona rude pirit, a u ovom incidentu nije bilo ozlijeđenih niti prijete posljedice od ozbiljnijeg onečišćenja okoliša, potvrdili su dužnosnici Uprave za izvanredne situacije u Beogradu

Sanja Vuksanović Žugić iz gradskog sektora za izvanredne situacije izjavila je da 'materija koja se rasula u rijeku nije toksična i ne predstavlja opasnost za građane i ekosustav'.

Luka 'Beograd' priopćila je da se incident dogodio oko 7,20 sati u trenutku dok je potiskivač 'Sloga' sisačke tvrtke formirao kompoziciju od četiri barže. Prevrnuta barža duga je oko 50 metara bila je u tranzitu i na lučkom sidrištu nalazila se od utorka u 20 sati.

Prema priopćenju, 'nema odgovornosti Luke 'Beograd', jer je barža bila u tranzitu i pod nadzorom broda 'Dunavskog Lloyda', koji se u trenutku prevrtanja nalazio na graničnom prijelazu u Luci 'Beograd''.

'Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka 'Beograd' je odmah reagirala i izvijestila sve nadležne organe: riječnu policiju i Lučku kapetaniju', navedeno je u priopćenju poduzeća Luka 'Beograd'.

U tijeku je očevid nakog kojeg se očekuje više informacija o ovom incidentu.