prvi dan linije

Putnici satima bili zatočeni na aerodromu u Osijeku, napokon poletjeli za London

02.06.2023 u 21:14

Bionic
Reading

S današnjim danom krenula je izravna aviolinija London - Osijek. Prvi zrakoplov irske aviokompanije Ryanair na liniji London–Osijek–London u petak je sletio u osječku Zračnu luku sa 185 putnika. No 133 putnika koja su trebala poletjeti iz Osijeka prema Londonu u 16.35, satima su bili zatočeni u Zračnoj luci Osijek

Nakon što su putnici prošli carinsku i policijsku kontrolu te ušli u bescarinski prostor, odnosno prostor izvan Schengena, putnici su dobili obavijest kako avion neće poletjeti na vrijeme zbog tehničkih problema, piše Jutarnji list.

Jedan putnik je za Jutarnji rekao kako je let u nekoliko navrata odgođen. Navodno se čekalo mehaničare koji su trebali doći iz Venecije. Putnicima nije bio dopušten povratak na hrvatski teritorij ako ne odustanu od leta, a kako je rekla jedna putnica, satima su čekali na obećane obroke.

Kako doznaje Jutarnji, drama u Osijeku je oko 21.30 privedena kraju. Avion je popravljen, a putnici su poletjeli za London.

Kako je objasnio direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos za Jutarnji, situacija je bila izvan ingerencije Zračne luke. Posada je, kako navodi, javila da pokušavaju otkloniti tehnički problem. Potvrdio je da putnici u bescarinskoj zoni u kojoj su bili nisu mogli izaći ako ne odustanu od leta. Naglasio je kako su učinili sve što je u njihovoj moći da im olakšaju situaciju.

'Naručili smo za sve njih večeru iz nekoliko restorana o našem trošku, proširili smo maksimalno i vanjski prostor koliko smo mogli da mogu izaći izvan zatvorenog dijela zgrade. I mi se moramo držati protokola, procedura i pravila', rekao je Kos za Jutarnji, dodavši kako su putnici dugo čekali hranu jer su neki imali posebne želje koje su im ispunjavali, poput halal i veganskih obroka.