ZAJEDNO SMO JAČI

HT raspisuje 9. donacijski natječaj

17.09.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom nastavlja s uspješnim donacijskim natječajem Zajedno smo jači, putem kojega već devetu godinu zaredom donira sredstva za projekte od posebne važnosti za zajednicu

•Natječaj otvoren do 5. listopada

•Javno glasanje putem weba od 20. listopada do 9. studenoga

•HT donira projektima 495 tisuća kuna

Putem inicijative Zajedno smo jači u dosadašnjih osam godina HT je s više od sedam milijuna kuna podržao ostvarenje 220 vrijednih projekata. Potporu su dobili projekti iz područja obrazovanja djece i mladih, zdravstva, brige o starijima i nemoćnima, humanitarnog djelovanja i ekologije.

Fond donacija za 2014. iznosi 495.000 kuna, a namijenjen je ponovno udrugama i ustanovama koje ostvaruju inicijative važne za lokalne zajednice. Natječaj ima tri kategorije, a u svakoj se dodjeljuje ukupan iznos od 165.000 kuna, po 75, 55 i 35 tisuća kuna za prva tri rangirana projekta.

Kategorije ovogodišnjeg natječaja su:

Tehnologija i komunikacija – uključuje projekte koji se odnose na primjenu suvremenih tehnologija u životu i radu
Edukacija i digitalizacija – odnosi se na projekte koji pridonose unapređenju kvalitete života te omogućavaju inkluziju i jednake mogućnosti za sve
Okoliš i napredak – odnosi se na ekološke projekte koji pridonose zaštiti okoliša.

Sve zainteresirane udruge i ustanove svoje projekte mogu prijaviti do zaključno nedjelje 5. listopada 2014. Natječaj se provodi u tri selekcijska kruga. U prvom krugu Stručno povjerenstvo odabire inicijalnih 36 projekata koje potom ocjenjuju svi zaposleni u HT-u. Nakon što zaposlenici u drugom krugu glasanjem odaberu 18 favorita, oni će javnosti biti predstavljeni na službenoj internetskoj stranici projekta www.zajednosmojaci.hr te na  stranici na Facebooku. U trećem će krugu svi korisnici interneta i Facebooka od 20. listopada do 9. studenog 2014. imati priliku svojim glasovima podržati najbolje projekte. Rezultati natječaja bit će objavljeni u srijedu 12. studenog.

Za više informacija posjetite:
• službene stranice donacijskog natječaja Zajedno smo jači: zajednosmojaci.hr
• stranicu projekta na Facebooku: facebook.com/zajednosmojaci.hr
• korporativne stranice HT-a: t.ht.hr/odgovornost/.