GRADONAČELNIK ROVINJA

'Ulazak Podravke u Mirnu znak je da se može izbjeći stečaj'

27.08.2014 u 08:59

Bionic
Reading

Podravka je prije nekoliko dana putem Zagrebačke burze stekla 198.209 dionica Mirne, što predstavlja 53,8 vlasništva nad rovinjskom tvrtkom. Kako komentira 'pobjedu' koprivničke kompanije nad Genezom koja je htjela preuzeti Mirnu, pitali smo rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponzu

'Ne bih posebno komentirao Podravkino stjecanje dionica Mirne, mada vjerujem da taj čin znači čišću situaciju u odnosu na dosadašnju. Poznato je da je država najveći vjerovnik Mirne. Poznato je da država ima udio u vlasništvu Podravke te svojevrsnu kontrolu putem mirovinskih fondova. Sada je vrlo važno da se izbjegne pokretanje stečajnog postupka', rekao nam je Sponza.

'Za gospodarstvo Rovinja je najvažnije da u Mirnu uđe strateški partner koji jamči zadržavanje radnih mjesta, nastavak proizvodnje u Rovinju te koji jamči razvoj i rast tvrtke. Takav partner imat će našu bezrezervnu podršku', istaknuo je gradonačelnik Rovinja.

Za dionice Mirne Podravka je platila ukupno 7,53 milijuna kuna, odnosno 38 kuna po dionici. Podravka je do većinskog paketa dionica rovinjske Mirne došla javnim dražbama, a posljedica je to višegodišnje i kompleksne priče koja korijene vuče još iz afere Spice. Još od lani Podravka i Geneza (čiji ljudi trenutno upravljaju Mirnom) vode bitku oko vlasništva nad rovinjskim proizvođačem ribljih konzervi.