MAĐARSKO TUMAČENJE

Mol: Arbitraža nam ne smeta, možemo prodati dionice Ine

26.08.2014 u 10:33

Bionic
Reading

Mađarski MOL poslao je priopćenje u kojem navodi da 'želi ispraviti pogrešne navode' koji su se pojavili u hrvatskim i stranim medijima o arbitražnom postupku koji je u tijeku između MOL-a i Vlade Republike Hrvatske prema arbitražnim pravilima Međunarodnog centra za rješavanje investicijskih sporova u Parizu, a u kojima se pogrešno tvrdi da je Arbitražni sud zamrznuo ili namjerava zamrznuti MOL-ovo dioničarstvo u Ini

'Naime sud je presudio konkretnim rješenjem 16. kolovoza 2014. da nije spreman ograničiti prodaju udjela u Ini. Stoga MOL i Vlada (i svi ostali dioničari Ine) slobodno mogu prodavati svoje udjele u Ini dok traje arbitražni postupak. Premda je rješenje od 16. kolovoza 2014, kao i njegovi uvjeti, povjerljivo, MOL je po zakonu obvezan dati ove ograničene informacije kako bi se ispravile pogrešne informacije da je sud izdao ili da će uskoro izdati moratorij na MOL-ov i Vladin udio u Ini', stoji u priopćenju MOL-a.

Prema nedavnom pisanju Jutarnjeg lista, međunarodni arbitri bi trebali uskoro onemogućiti trgovanje Ininim dionicama. Bila bi to privremena mjera koja bi bila na snazi dok suci ne donesu konačnu odluku u sporu koji bi po neslužbenim procjenama trebao trajati dvije godine.