NAJTRAŽENIJA ZANIMANJA

Provjerite kakvi se poslovi nude u inozemstvu

14.08.2014 u 13:59

Bionic
Reading

Do kraja srpnja, na portalu MojPosao objavljeno je 393 oglasa za inozemstvo što je devet posto više nego prošle godine u isto vrijeme

Od siječnja do kraja srpnja ove godine, oglasi iz inozemstva sudjelovali su s četiri posto u ukupnom broju oglasa, baš kao i prošle godine.

Najtraženija zanimanja bila su programer, vozač kamiona i medicinska sestra.

Najviše poslodavaca tražilo je visoku (40 posto), a zatim srednju stručnu spremu (33 posto).

Poznavanje stranih jezika zahtijeva 79 posto poslodavaca, pri čemu je najzastupljeniji bio engleski koji se tražio u 60 posto oglasa.

Poznavanje rada na računalu tražilo je 37 posto poslodavaca, a 63 posto to nije zahtijevalo.

Većina poslodavaca nudila je ugovor na neodređeno (78 posto), a u 38 posto oglasa kandidatima se nudio ugovor na određeno radno vrijeme.

Prethodno radno iskustvo, u prosječnom trajanju od tri godine i devet mjeseci, tražilo je 56 posto poslodavaca, a za njih 44 posto radno iskustvo nije bilo važno.

Ako razmišljate o zapošljavanju u inozemstvu, ovo su neki od aktivnih oglasa za posao koje izdvajamo:

Friseur Style traži 20 kandidata/kandidatkinja koji su voljni živjeti i raditi u Njemačkoj, za posao frizera (m/ž). Poslodavac osigurava smještaj te nudi odlične mogućnosti zarade i podršku na materinjem jeziku.

Tvrtka Vidikom iz Zagreba traži 10 osoba za rad u Nizozemskoj na radnoj poziciji skeler/monter (m/ž). Poželjno je minimalno trogodišnje iskustvo u montaži industrijske skele, položen ispit za osposobljavanje rada na skeli i spremnost na rad u smjenama, a kandidati koji zadovolje bit će obvezni položiti certifikate za rad na platformi.

Tvrtka Crew Grapevine iz Francuske traži osobu za radno mjesto Hostel Assistant (m/ž). Idealan kandidat odlično zna engleski jezik u govoru i pismu, motiviran je i zabavan, ali i odgovorna osoba. Ugovor se potpisuje na određeno radno vrijeme, a plaća iznosi 6.000 kuna.

Md7 International traži osobu za radno mjesto konzultanta (m/ž) za rad u Dublinu. Traži se osoba kojoj je materinji jezik njemački, ali jednako dobro govori i engleski te hrvatski jezik. Odlične komunikacijske vještine, proaktivnost i entuzijazam također su poželjni, a detalje pročitajte u oglasu.

Neka općenita pravila dobro napisanog životopisa su univerzalna, odnosno vrijedit će neovisno o tome za koju se radnu poziciju ili tvrtku prijavljujete. No korisno je znati da postoje određene nijanse pomoću kojih svoj životopis možete dodatno istaknuti, a to neće ovisiti samo o industriji koja vas zanima, već i o zemlji u kojoj želite raditi.

Kako se forma dobrog životopisa može razlikovati od zemlje do zemlje, proučite ovdje.