22 NOVA RADNA MJESTA

Želite posao u državnoj službi? Navalite na Mrsićevo ministarstvo!

12.08.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava raspisalo je javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme. Do početka idućeg tjedna prikupljaju ponude za upravne savjetnike i stručne suradnike u sektoru za rad i socijalno partnerstvo, traže i načelnika sektora za zaštitu na radu, suradnike u sektoru politike zapošljavanja, sektoru za mirovinska osiguranja, sektoru za programiranje, praćenje i vrednovanje programa i projekata Europske unije te u sektoru za upravljanje projektima Europske unije

Osim navedenih uvjeta koje kandidati moraju zadovoljiti za svako od propisanih otvorenih radnih mjesta, kandidati će biti podvrgnuti testiranju koje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima/kinjama (intervju).

Pisani dio testiranja se sastoji od provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta kandidata/kinje.

Testirat će se i znanje rada na osobnom računalu te znanje stranog jezika, a provest će se i psihološko testiranje.

Natječaj i detalje za svako radno mjesto za koje se traži službenik možete pogledati OVDJE

Podsjetimo, na snazi je još uvijek odluka iz 2009. kojom se zabranjuje zapošljavanje državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave, stručnim službama i uredima Vlade.

Međutim, u javnim službama dozvoljava se zapošljavanje: na radna mjesta koja ostanu upražnjena zbog prestanka ugovora o radu službenika ili namještenika, za popunjavanje radnih mjesta na određeno vrijeme radi zamjene odsutnih službenika i namještenika, za popunjavanje radnih mjesta koja će se sistematizirati nakon proširenja djelokruga javnih službi, stoji u Odluci o graničenju novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama koju je Vlada RH donijela u prosincu 2013. godine.

Također, ograničenje zapošljavanja ne odnosi se i na zapošljavanje osoba u javnim ustanovama koje sudjeluju u upravljanju, provedbi i reviziji europskih strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije, te koje su obvezne poduzimati aktivnosti potrebne za završetak provedbe programa IPA. Zapošljavanje u tim javnim ustanovama dozvoljava se u dijelu poslova vezanih uz upravljanje, provedbu i reviziju europskih strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije i provedbu programa IPA na način i u opsegu kakav će biti dostatan za ispunjavanje preuzetih obveza.