NIJE ŠALA

Otkrivamo zbog čega Tvornica olovaka kupuje žirafu

31.07.2014 u 15:29

Bionic
Reading

S obzirom na to da kriza u Hrvatskoj ne jenjava, tvrtke na sve moguće načine pokušavaju zadržati prihode i profite. No jedna posve neobična poslovna ideja osvanula je ovih dana među gomilom izvještaja o polugodišnjem poslovanju na Zagrebačkoj burzi. Tako TOZ Penkala – Tvornica olovaka Zagreb, kako bi poboljšala poslovanje nabavlja – žirafu

Da se ne radi ni o kakvoj šali, potvrdio je tportalu posve ozbiljno direktor TOZ-a Tihomir Lalić

'TOZ posluje na velikoj lokaciji od čak 60 tisuća četvornih metara, a koristimo možda maksimalno dvije trećine prostora. S obzirom na zamrlo tržište nekretnina koje ne možemo prodati, a cijene najma su pale čak 50 posto, odlučili smo određene prostore staviti u funkciju. Pala nam je na pamet kupnja žirafe, jer te životinje nema u Zagrebačkom zoološkom vrtu. Naši posjetitelji će imati mogućnost uz ulaznicu od 10 kuna vidjeti žirafu i obići pogone TOZ-a', rekao nam je Lalić napominjući da su već o tome razgovarali i s predstavnicima Turističke zajednice.

Direktor TOZ-a kaže da još razmatraju odakle će se žirafa nabaviti – iz nekog od zooloških vrtova iz bližih zemalja ili će se po nju ići puno dalje. Napravili su pritom sve kalkulacije: koliko će ih stajati žirafina ishrana, održavanje itd.

TOZ ima godišnji prihod od oko 20 milijuna kuna i polugodište je završio u plusu. Lalić kaže da im je zbog školske godine ipak udaran treći kvartal. TOZ polovicu prihoda ostvari na domaćem tržištu. Koliko će i kako na rezultate poslovanja TOZ-a utjecati žirafa, ostaje vidjeti.