U ARENI OD RUJNA

Otvara se prvi specijalizirani dućan za ljubitelje legića

30.07.2014 u 12:10

Bionic
Reading

U rujnu ove godine u zagrebačkom Arena centru otvorit će se specijalizirana Legova trgovina, prva na području jugoistočne Europe. Na više od 150 četvornih metara kupcima će se predstaviti cjelokupan Legov asortiman kreativnih igračaka za djecu i odrasle

Osim uobičajeno zadanih Legovih kompleta i drugih proizvoda, posjetitelji će s takozvanog zida Pick-A-Brick u trgovini moći odabrati kockice po vlastitoj želji te ih kupovati doslovno – na kile. Osim toga, u trgovini će se uz pomoć specijaliziranog pulta Build-A-Mini moći kreirati vlastita i jedinstvena figurica od kockica Lego, a moći će se birati između nekoliko tisuća mogućih sastavnih dijelova i kombinacija.

Od osnutka tvrtke do sada je proizvedeno više od 700 milijardi kockica Lego, odnosno čak 94 kockice za svakog čovjeka na Zemlji.

Zanimljivo je i to da se u jednoj godini proda toliko kockica da bi se njima moglo opasati Zemlju čak pet puta (standardna kockica Lego dugačka je samo 3,2 centimetra).

Procjenjuje se da svi ljubitelji legića u svijetu zajedno godišnje provedu pet milijardi sati u igri, konstruirajući i gradeći inovativne tvorevine od više od 55 milijardi najrazličitijih elemenata koji se proizvedu svake godine.

Inače, Lego je privatna obiteljska tvrtka sa sjedištem u Billundu u Danskoj. Osnovana je 1932, a danas se Legovi proizvodi mogu kupiti u više od 130 zemalja diljem svijeta.

Ime Lego je 1934. osmislio Kirk Kristiansen, osnivač te nekadašnji predsjednik i izvršni direktor Lego grupe, spojivši prva slova danske fraze ‘leg godit’ odnosno 'igraj se dobro'.

Lego trenutačno zapošljava gotovo 12 tisuća zaposlenika diljem svijeta te reciklira i do 90 posto materijala koje koristi u proizvodnji kockica.

U lipnju ove godine Lego grupa je pokrenula istraživački institut s ciljem promocije jednakosti među spolovima, posebice kada je u pitanju kreativno korištenje i prezentiranje uradaka izrađenih uz pomoć kockica Lego.