REAKCIJA NA OPTUŽBE

Badel 1862: S Petrovićem smo radili i prije Milanovića

25.07.2014 u 21:19

Bionic
Reading

Tvrtka Badel 1862 je u predstečajnoj nagodbi od travnja prošle godine zbog dugova i gubitaka kumuliranih prethodnih godina, a od imenovanja novog generalnog direktora u svibnju ove godine Badel redovito plaća sve svoje obveze, ističu danas iz te tvrtke u reakciji na tvrdnje koje su na konferenciji za novinare iznijeli Stjepan Ljatifi, jedan od dioničara Badela i član Udruge Badel-badelovcima, te predsjednik Novog sindikata Mario Iveković

'Od imenovanja novog generalnog direktora 14. svibnja 2014. godine Badel 1862 redovito plaća sve svoje obveze - plaće zaposlenicima, poreze i doprinose na plaće, trošarine, PDV i dobavljače, te stoga ne stoji tvrdnja kako 'ne plaća trošarine'. Ta se tvrdnja odnosi na prijašnje razdoblje kad je, među ostalim i zbog neplaćanja trošarina, RH svoja potraživanja pretvorila u vlasnički udio u Badelu 1862 te je tako postala većinski vlasnik', navodi se u reakciji Badela.

Reagirajući na tvrdnju da se 'vodi strateška politika uništavanja Badela 1862 kako bi netko jeftino dobio atraktivne nekretnine te tvrtke u Zagrebu', iz Badela ističu kako je ta tvrdnja 'besmislena jer su sve nekretnine Badela 1862 preopterećene hipotekama radi osiguranja potraživanja banaka'.

'Sve su hipoteke upisane prije kraja 2009. godine, kad je Anto Perković, predsjednik Udruge Badel badelovcima, otišao s mjesta predsjednika Uprave Badela 1862, o čemu saznanja imaju i Ljatifi i Iveković. Stoga je jasno da se spomenute 'atraktivne nekretnine' ne mogu prodavati', ističu iz Badela.

Navode i kako je netočna izjava kako Udruga Badel badelovcima okuplja dvije tisuće malih dioničara, jer Badel 1862 ima ukupno oko 2000 malih dioničara (fizičke osobe s manje od 5 posto udjela u temeljnom kapitalu) te bi to značilo da su svi mali dioničari članovi Udruge.

Dodaju kako, prema tvrdnjama nekih drugih predstavnika te udruge, Udruga 'okuplja oko 380 članova, od kojih se njih dvadesetak pojavljuje na sastancima Udruge'.

Iz Badela reagiraju i na spominjanje Siniše Petrovića kao 'osobnog pouzdanika predsjednika Vlade' koji dolazi na skupštine Badela. To, kako navode, 'insinuira da je Siniša Petrović angažiran zato što je osobni pouzdanik premijera, a ne zato što je dugogodišnji profesor na Katedri za trgovačko pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, koautor brojnih zakona i jedan od najcjenjenijih stručnjaka za trgovačko pravo'.

Također napominju da je Petrović surađivao s Badelom 1862 godinama prije mandata sadašnjeg predsjednika Vlade.

Iz Badela navode i kako bi o investiciji u Kalničke vode i prodaji te kompanije 'najviše mogao reći upravo predsjednik Udruge Badel badelovcima, u čije je ime Ljatifi govorio na konferenciji za novinare'.

Osvrćući se i na Ljatifijevo pitanje tko bi kupio tvrtku s negativnim kapitalom i velikim obvezama, iz Badela ističu kako je zanimljivo da to pitanje postavlja osoba koja se predstavlja kao mali dioničar tvrtke i govori u ime onih koji su kupili dionice Badela 1862.