PREDSTEČAJNA NAGODBA

Za Badel 1862 stigla samo jedna obvezujuća ponuda

25.07.2014 u 09:13

Bionic
Reading

U postupku prikupljanja ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862 u okviru postupku predstečajne nagodbe u otvorenom roku do 23. srpnja zaprimljena je jedna obvezujuća ponuda, izvjestili su iz Badela putem Zagrebačke burze

Navode da je danas održana treća sjednica Radne skupine za provedbu restrukturiranja Badela 1862 na kojoj je otvorena jedina zaprimljena ponuda.

Na sjednici je donesen zaključak da će analiza ponude u skladu sa strukturom, uvjetima i kriterijima za ocjenu obvezujućih ponuda potencijalnih strateških investitora biti izvršena u roku od četiri radna dana.


Radna skupina će raspravljati o ponudi na sljedećoj sjednici predviđenoj za 1. kolovoza.

O tijeku daljnjeg postupka Badel će, kako navode, redovito obavještavati investicijsku javnost.

Iz Badela su sredinom lipnja izvijestili da je u prvom krugu prikupljanja neobvezujućih ponuda povodom javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862 u okviru postupka predstečajne nagodbe interes pokazalo šest domaćih i inozemnih kompanija, od kojih je u roku dostavljeno pet neobvezujućih ponuda.

Neobvezujuće ponude tada su poslali tvrtke BIDCO, koja predstavlja konzorcij Quaestus Private Equitya i Podravke iz Hrvatske, JM Fundus sa stranim kapitalom, zajednički makedonski Tikveš AD i Orbico, britanska tvrtka STOCK Spirits Group, TEMPO Beverages iz Izraela i tvrtka Princeps promet iz Hrvatske.

Izvan roka je bila zaprimljena neobvezujuća ponuda kineske kompanije Tadee Holding Group koja je partner Badela u joint venture društvu, osnovanom 2012. radi prodaje, distribucije i marketinga vina i jakih alkoholnih pića Badela na tržištu Kine.