MOJPOSAO

Zanimanje u kojem je komunikativnost važnija od iskustva

24.07.2014 u 14:42

Bionic
Reading

Do kraja lipnja na portalu MojPosao u kategoriji Prodaja (Trgovina) objavljeno je 2012 oglasa, što je četiri posto više u odnosu na prvih šest mjeseci 2013. godine

Oglasi u kategoriji Prodaja (Trgovina) sudjelovali su sa 21 posto u ukupnom broju oglasa.

Najtraženija zanimanja bila su prodavač, prodajni predstavnik te komercijalist.

Prema podacima servisa MojaPlaća, na razinu plaće u kategoriji Prodaja (Trgovina) u velikoj mjeri utječe stupanj obrazovanja.


Tako zaposlenici sa završenom visokom stručnom spremom imaju čak 54 posto višu plaću od kolega sa srednjoškolskim obrazovanjem i primaju prosječnu mjesečnu plaću u iznosu 6.038 kuna, dok zaposlenici sa srednjom stručnom spremom primaju prosječnu plaću u iznosu od 3.913 kuna.

Što se tiče kvalifikacija za zaposlenje, najviše poslodavaca traži kandidate sa srednjom stručnom spremom (64 posto oglasa) te kandidate s visokom stručnom spremom (31 posto oglasa).

Poznavanje stranih jezika zahtijeva 57 posto poslodavaca (najviše poznavanje engleskog jezika), dok njih 52 posto od kandidata očekuje poznavanje rada na računalu.

Prethodno radno iskustvo traži se u 45 posto oglasa i to u prosječnom trajanju od 2 godine i 6 mjeseci.

Iz kategorije Prodaja (Trgovina) izdvajamo sljedeće oglase:

Tvrtka Domitran Novitas d.o.o. traži Komercijalista (m/ž) za prodaju proizvoda i usluga iz asortimana tvrtke, te razvijanje prodaje, distribucije i unapređenje prodaje prema definiranim ključnim kupcima. Dobrodošli su kandidati koji imaju četverogodišnje radno iskustvo te višu stručnu spremu. Mjesto rada je Sv. Ivan Zelina, a prijaviti se možete klikom na link.

Tvrtka Potomac d.o.o. (nositelj ekskluzivne modne marke Croata) traži Djelatnika/Voditelja u maloprodajnom salonu (m/ž) u Zagrebu. Idealan ste kandidat ukoliko imate iskustvo rada u prodaji te pozitivan stav u radu s kupcima i kolegama, ljubav prema modi, a možete se pohvaliti i naprednim korištenjem engleskog jezika.

Odgovorni ste, komunikativni i analitični? Imate iskustvo u prodaji i distribuciji robe široke potrošnje? Tvrtka VELETABAK d.o. iz Zagreba traži Managera za ključne kupce (m/ž). Od kandidata se očekuje radno iskustvo u poslovima s ključnim kupcima, poznavanje engleskog jezika te napredno znanje rada na računalu.

Zbog proširenja poslovanja tvrtka AUTOZUBAK d.o.o. traži odgovornu, ambicioznu i komunikativnu osobu za radno mjesto Rukovoditelj postprodaje (m/ž). Mjesto rada je Varaždin. Imate li visoku ili višu stručnu spremu elektro/strojarskog, prometnog ili ekonomskog usmjerenja te minimalno tri godine radnog iskustva na istim poslovima, prijavite se na oglas.

Jedna od glavnih vještina svakog uspješnog prodavača je komunikativnost. Bilo da je u pitanju komunikacija s kupcima, postojećim ili potencijalnim klijentima, iskusan prodavač zna da je informacija podjednako bitna kao i način na koji nešto kažemo. I upravo tu događa se da čak i zaposlenici s bogatim radnim iskustvom upadnu u zamku korištenja otrcanih fraza, ne razmišljajući pritom o kvaliteti poruke koju šalju drugoj strani.

Koje su to prodajne fraze kojima je 'rok trajanja' odavno prošao? Može li se nešto reći drugačije i ako da, zbog čega je to bolji pristup? Proučite 10 prodajnih klišea koje je mudro izbjegavati i ugodno iznenadite svoje (buduće) klijente.