SKOČI PA RECI HOP!

Maras Vrdoljaku: Ajmo se uozbiljiti oko Ine

24.07.2014 u 14:41

Bionic
Reading

SDP podržava zaštitu nacionalnih interesa i razvoj Ine, podržava da se situacija u toj kompaniji konačno riješi, ali se pred javnost treba izaći s definiranim rješenjima, a ne pretpostavkama i nagađanjima, izjavio je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras

'SDP podržava to da se situacija u Ini, koja već predugo traje, konačno riješi u smislu zaštite nacionalnih interesa i razvoja kompanije. To je ono što SDP podržava i na čemu radi', kazao je Maras upitan podržava li SDP ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka u želji da se otkupe dionice Ine.

Pregovarački tim sutra će nastaviti pregovore s MOL-om i ono što je naš interes je da se zaštiti nacionalni interes i da se kompanija razvija, rekao je Maras odgovarajući na pitanja novinara uoči potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poduzetničkog impulsa.

I skloni smo da se rješenja ponude kada se dogovore i kada su jasna sama po sebi. Nije nikada dobro da kažete nešto kada još nije definirano. Kada je definirano onda to treba prezentirati hrvatskoj javnosti', kazao je Maras na ponovljeni upit podržava li SDP ministra Vrdoljaka.


Na pitanje kako mu se čini financijska kombinacija koja se spominje, davanje dionica kao zalog, Maras je rekao da kada se nešto dogovori onda se s tim izađe pred javnost i 'to je odgovorna politika i za to se SDP zalaže'.

Dok toga nema nema smisla da nagađanjima i pretpostavkama popunjavamo priloge emisija i novinske stupce. To nije ozbiljno. Kada se dogovori kako će se ta situacija rasplesti, a rasplesti će se vjerojatno u vrlo kratkom roku, onda će se prezentirati hrvatskoj javnosti što će biti, kazao je.

'Nije ozbiljno špekulirati dok nešto nije dogovoreno. To nije ozbiljna politika. Ja se zalažem za ozbiljnu politiku, a ozbiljna politika je zaštita naših interesa i u razgovorima sa svim partnerima u procesu pronalazak najboljeg rješenja za daljni razvoj Ine i zaštitu naših energetskih nacionalnih interesa. To je ono na čemu SDP inzistira', istaknuo je Maras.