VETERAN MINISTRU VRDOLJAKU

Franjo Gregurić: Pozovite iseljenike da kupe Inu!

24.07.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Vlade HDZ-a iz devedesetih poručuje ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku da bi se angažiranjem biznismena iz dijaspore, poput primjerice obitelji Lukšić, pametno riješile sve političke konotacije oko Ine

'Pitanje je može li hrvatska država trenutno pronaći način da financira kupnju dionica Ine s obzirom na stanje našeg državnog proračuna', rekao je za tportal Franjo Gregurić, bivši predsjednik Vlade iz devedesetih, jedan od najmoćnijih HDZ-ovih veterana, ali i čovjek dobro upućen u zbivanja vezana uz Inu i naftne poslove u regiji, ali i Rusiji.


Gregurić je skeptičan oko ideje da Hrvatska može financijski riješiti vraćanje udjela u Ini koji sada drži MOL, ali ima svoj prijedlog koji je putem tportala uputio ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku.

'Naša se vlast nikad oko toga nije obratila hrvatskim iseljenicima, među kojima ima barem desetak imena koja bi bila spremna investirati u Inu', rekao nam je Gregurić, ne želeći detaljnije navoditi tko bi od biznismena iz dijaspore bio spreman kupiti dionice Ine.

'Ne bih htio o imenima, ali vjerujem da bi obitelji Lukšić, koja je već investirala u hotelski biznis u Hrvatskoj, Ina sigurno bila interesantna. Ina nikako nije rizičan posao, štoviše', smatra Gregurić.

O tome tko bi i kako okupio Hrvate iz inozemstva u cilju da kupe Inu, Gregurić nam je rekao da je prava adresa za to Ministarstvo gospodarstva.

'Oni raspolažu svim informacijama i mogu to pokrenuti', tvrdi Gregurić.

'Ovakvom inicijativom mogle bi se izbjeći sve političke konotacije koje se trenutno vrte oko Ine', zaključuje Franjo Gregurić.