PREDSTEČAJNA NAGODBA

Novom listu produžen rok za dostavu dokumentacije

23.07.2014 u 19:11

Bionic
Reading

Nagodbeno vijeće Financijske agencije produžilo je rok Novom listu za dostavu potrebne dokumentacije unutar postupka predstečajne nagodbe do 30. rujna, stoji u današnjem zaključku objavljenom na webu Fine

Novi list je zahtjev za produženje roka podnio 14. srpnja s obrazloženjem da je Nadzorni odbor proslijedio prijedlog Uprave da Skupština Novog lista na sjednici 22. kolovoza donese odluku o ovlaštenom revizoru koji će izraditi potrebnu dokumentaciju u postupku predstečajne nagodbe.

U zahtjevu Novog lista kaže se i da se zbog specifične medijske djelatnosti radi o složenom postupku izrade te dokumentacije pa moli produženje roka za njezinu dostavu do 30. rujna ove godine.

Uprava Novog lista podnijela je 12. lipnja Fini prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe.

Po podacima iz rješenja o privremenoj mjeri, koji je Nagodbeno vijeće donijelo 12. lipnja i kojim je doblokiran račun Novog lista i Fini naloženo da privremeno zastane s ovrhama, Novi list je 10. lipnja imao ukupne obveze od 29,5 milijuna kuna, od čega su dospjele bile 18,7 milijuna kuna, što znači da daleko premašuju 20 posto kratkoročnih obveza iz financijskog izvješća za 2013. od 32,6 milijuna kuna.

Tada je navedeno i kako je Novi list, zajedno s povezanim društvima Glas Istre novine i Glas Istre trgovina u posljednjih šest mjeseci pokušavao provesti financijsko restrukturiranje izvan predstečajne nagodbe, prvenstveno u smislu iznalaženja rješenja za naplatu potraživanja od ta dva društva, koja mu duguju više od šest milijuna kuna, te dogovora s bankama u smislu neaktivacije jamstava. No, kada su oba povezana društva pokrenula predstečajne postupke, mjere restrukturiranja izvan predstečajne nagodbe nisu dale potrebne rezultate.

Ujedno, Novi list, koji ima oko 270 radnika, značajno opterećuje i potraživanje koje ima prema bivšem povezanom društvu Dioki, u iznosu većem od 20 milijuna kuna, koje je zbog stečaja tog društva izvjesno nenaplativo.