SPORAZUMNI ODLAZAK

Smjena na čelu Hrvatskih duhana: Pleša umjesto Boića

22.07.2014 u 20:40

Bionic
Reading

Direktor Hrvatskih duhana Mirko Boić sporazumno napušta kompaniju, a na funkciji direktora od 1. rujna bit će Zlatko Pleša, dosadašnji voditelj odjela prodaje Hrvatskih duhana, izvjestili su danas iz te tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe

Kako se navodi u priopćenju, odlukom Nadzornog odbora Hrvatskih duhana došlo je do promjene na čelu tvrtke - Boić sporazumno napušta kompaniju, a funkciju direktora od 1. rujna preuzet će Pleša.

Mirko Boić dugogodišnje iskustvo u proizvodnji duhana stječe od 1979. u tadašnjem Kombinatu Kutjevo, a ulaskom Rovite Kutjevo u poslovni sustav TDR-a (današnje Adris grupe) 1996. godine, preuzima funkciju direktora.

Nakon što su 2003. utemeljeni Hrvatski duhani, Boić je najprije bio na dužnosti zamjenika direktora, a od 2006. na funkciji direktora.

U priopćenju se ističe da je Boić za to vrijeme dao golem doprinos razvoju primarne proizvodnje duhana uspješnom suradnjom s predstavnicima domaće i strane agronomske znanosti i struke te partnerskim odnosom s kooperantima Hrvatskih duhana u Podravini i Slavoniji.

Zlatko Pleša je karijeru u proizvodnji duhana započeo 1991. u Virdžiniji d.d. gdje od 1999. radi kao voditelj vlastite proizvodnje duhana, da bi utemeljenjem Hrvatskih duhana 2003. pa do danas radio na poslovima voditelja sektora prodaje.