NAGRADA MAGAZINA ZAPOSLENA

Vlasnica tvrtke Bernarda 'Žena godine'

17.07.2014 u 10:10

Bionic
Reading

Direktorica i vlasnica tvrtke Bernarda - krevetni sustavi iz Pušćina Bernarda Cecelja proglašena je sinoć za 'Ženu godine' u izboru časopisa Zaposlena koji ove godine proslavlja i dva desetljeća izlaženja

Svečanost održana na terasi zagrebačkoga hotela Esplanade bila je prigoda da se, uz ovogodišnju pobjednicu, ukratko predstave još četiri žene nominirane za to priznanje koje su, kako je to rekla pokretačica časopisa Zaposlena i njegova prva glavna urednica Morana Paliković, žene koje uspješno realiziraju poslovne prilike koje su im pružene.

Za 'Ženu godine' 2014. bile su nominirane i ravnateljica Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) Branka-Gabriela Valentić, vlasnica tvrtke Jan-spider Jasna Nemčević, vlasnica tvrtke Olival Vlasta Pojatina i direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija tvrtke Metro Cash & Carry Nela Bučević.

Paliković je posvjedočila kako je prije pokretanja časopisa Zaposlena znala da je potrebno pokrenuti časopis koji će promicati uspješne žene i javnosti pružati takve informacije, te da je za ostvarenje te ideje bio poticajan njezin posjet Coloradu u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je u jednom trgovačkom centru vidjela časopis koji podržava spomenutu koncepciju.

Sadašnja glavna urednica toga časopisa Ana Gruden istaknula je kako je ocjenjivački sud ove godine imao doista zahtjevnu zadaću da među izvrsnim ženama izabere onu koja će ove godine ponijeti priznanje 'Žena godine'.

Ovogodišnja laureatkinja primila je ove godine još jedno visoko priznanje - predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao ju je Redom Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu. Gospođa Cecelja zahvalila je na večerašnjem priznanju koje, kako je rekla, žene inspirira da pokažu i dokažu svoje sposobnosti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je nagrađenoj i svim kandidatkinjama rekavši kako je večerašnja svečanost potvrda izvrsnosti grada Zagreba i Hrvatske te savjetovao svima koji žele uspjeti da u svoj tim uključe žene.

Četvrtu godinu za redom partner časopisu Zaposlena je i Francusko veleposlanstvo u Zagrebu, a riječi koje je nazočnima uputila francuska veleposlanica Michele Boccoz potvrda su važnosti promicanja uloge žena u poduzetništvu i cijelome društvu. Istaknuvši kako žene imaju veliku ulogu u francuskome društvu, veleposlanica Boccoz zaželjela je da i u hrvatskome društvu žene imaju veliki utjecaj.

Dugogodišnji pokrovitelj ovog izbora je Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, a njegova ravnateljica Helena Štimac Radin ustvrdila je da je ravnopravnost spolova nešto što se još ima ostvariti u hrvatskome društvu. Najavila je kako će Ured koji vodi i dalje podupirati ovu inicijativu časopisa Zaposlena, čija je glavna urednica pak istaknula kako taj vladin ured više nije samo pokrovitelj već i ravnopravan partner u projektu.