DOBRE PRILIKE

Želite posao u Splitu, Rijeci i Osijeku? Evo što se traži

10.07.2014 u 07:00

Bionic
Reading

U prvih šest mjeseci ove godine u Splitu, Rijeci i Osijeku objavljeno je 812 oglasa, što je pet posto više nego prošle godine u isto vrijeme

U Splitu je objavljeno 11 posto više oglasa nego u istom razdoblju prošle godine (334 oglasa), a u Rijeci 14 posto više (322 oglasa), dok je za Osijek nažalost u navedenom razdoblju objavljeno 18 posto manje oglasa (156 oglasa).

U Splitu, najveći broj oglasa objavljen je u kategorijama Turizam i ugostiteljstvo (35 posto), Prodaja (Trgovina) (24 posto) te IT, Telekomunikacije (13 posto). Najzastupljenije kategorije oglasa u Rijeci su Prodaja(Trgovina) (28 posto), Proizvodnja i zanatske usluge (11 posto) te IT, telekomunikacije ( osam posto). U Osijeku su najzastupljenije kategorije Prodaja (Trgovina) (19 posto), Proizvodnja i zanatske usluge (15 posto) te Turizam i ugostiteljstvo (14 posto).

Najtraženija zanimanja u Splitu bila su konobar/ barmen, prodavač i kuhar. U Rijeci prodavač, prodajni predstavnik i kuhar. U Osijeku je vrlo slična situacija, najviše su se tražili konobari/ barmeni, prodavači te prodajni predstavnici.

Prosječna mjesečna plaća u Splitsko-dalmatinskoj županiji iznosi 4.925 kuna, u Primorsko-goranskoj 4.758 kuna, a u Osječko-baranjskoj 4.623 kuna. U sve tri županije prosječna mjesečna plaća je niža od prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj i to u Splitsko-dalmatinskojšest posto, u Primorsko-goranskoj 10 posto te u Osječko-Baranjskoj 12 posto.

U Splitu, Rijeci i Osijeku trenutno su aktivni sljedeći oglasi:

Tvrtka SWING Software d.o.o. iz Splita traži osobu za radnu poziciju Software Developer - pripravnik (m/ž), koja će sudjelovati u kreiranju softverskih proizvoda za svjetsko tržište. Kandidat mora biti talentiran i motiviran, te imati završenu višu ili visoku stručnu spremu, ali i napredno poznavati engleski jezik.

Konoba Žakan na Kornatima traži profesionalne, odgovorne i proaktivne kandidate za radno mjesto konobar (m/ž). Poželjno je iskustvo rada na istim ili sličnim poslovima u restoranu, te poznavanje stranog jezika (po mogućnosti engleskog i njemačkog). Poslodavac nudi dnevnicu od 330 kuna neto.

Alarm automatika d.o.o. traži osobu koja će se pridružiti njihovom uspješnom timu veleprodaje u Rijeci kao inženjer tehničke podrške (m/ž). Od kandidata se očekuje srednja ili viša stručna sprema tehničkog smjera te minimalno tri godine radnog iskustva na poslovima tehničke podrške.

Tvrtka ENERGOS d.o.o. iz Osijeka traži pet osoba za posao elektroinstalatera (m/ž) za poslove sklapanja i ugradnje razvodnih ormara. Od kandidata se očekuje završena srednja stručna sprema te trogodišnje radno iskustvo, a poslodavac uz rad na određeno nudi mogućnost zaposlenja na neodređeno.

Ponuđen vam je posao u drugom gradu ili vas poslodavac želi relocirati. Biste li pristali preseliti se? Upravo takva ponuda za nastavak karijere izvan vašeg doma, može biti izvrstan način da dublje razmislite o svom sadašnjem poslu, zaduženjima i mogućnostima napredovanja.

Jednom kada dobijete ponudu za novi posao u drugom gradu, treba posvetiti barem malo vremena razmišljanju je li taj posao zaista vrijedan preseljenja. Troškovi života, kvaliteta, okruženje, kultura...puno je faktora o kojima treba razmišljati. Prije nego odlučite prihvatiti ponudu, postavite si ova pitanja