JOSIPOVIĆ U TVORNICI ČOKOLADE

'Kraš je primjer da naše gospodarstvo može biti uspješno'

26.06.2014 u 14:48

  • +4

Predsjednik RH Ivo Josipović obišao tvornicu Kraš

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je danas prehrambenu industriju Kraš gdje je upoznat s razvojnim planovima kompanije te su mu predstavljene nove, visokoautomatizirane linije za proizvodnju čokolada Dorina u koje je uloženo više od 20 milijuna kuna

Kraš je primjer da naše gospodarstvo može biti uspješno i konkurentno na europskoj razini, kazao je Josipović.

Siguran je i da će Vlada to prepoznati i biti na usluzi i biti potpora gospodarstvu.

U izjavi nakon obilaska novih linija Kraša, Josipović je istaknuo kako mu je bilo drago čuti podatak o 103 godine poslovanja i to svake godine s dobiti, kako mu je bilo drago čuti o plaćama koje prilično nadilaze hrvatski prosjek.

Predsjednik je istaknuo i kako se radi o domaćoj proizvodnji, kako su najvažniji kooperanti Kraša domaći kooperanti, sve naša kvalitetna industrija.

I u teškim vremenima može se uspješno poslovati i drago mi je da Kraš dobrim primjerom pokazuje da je uspjeh moguć, kazao je Josipović.

Predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić rekao je kako mu je drago što mogu pokazati da jedna hrvatska tvrtka može biti predvodnik što se tiče izvoza, rezultata poslovanja i daljnjeg gospodarskog razvitka Hrvatske.

Na pitanje je li danas teško poslovati na hrvatskom tržištu, budući da Kraš ima bolje rezultate vani, Bulić je rekao kako je nakon ulaska u EU i liberalizacije uvoza došlo do znatne deflacije cijena na tržištu, pritiska konkurencije. No, to smo očekivali i bili spremni uhvatiti se u koštac s izazovima, naglasio je Bulić.

Poslovodstvo Kraša predsjednika je upoznalo s razvojnim planovima kompanije te mu predstavili nove, visokoautomatizirane linije za proizvodnju čokolada.

Naime, kako su istaknuli u Krašu, poslovno okruženje danas je puno velikih izazova koji su, uz smanjenu potrošnju, obilježeni i visokom razinom uvoza konditorskih proizvoda.

Kao odgovor na to Kraš je prošle godine, zahvaljujući investiciji većoj od 20 milijuna kuna u nove linije, redizajn i marketinške aktivnosti, uspješno ostvario projekt Dorina čokolade.

Investicijom koja je u tijeku planira se uvođenje nove tehnologije pakiranja čokolade kojom će se dodatno podići efikasnost i produktivnost proizvodnje, ističu iz Kraša.