VARAŽDINSKI DIV NA KOLJENIMA

Zagorje - Tehnobeton traži predstečajnu nagodbu

02.06.2014 u 15:08

Bionic
Reading

Zagorje - Tehnobeton, jedna od vodećih hrvatskih građevinskih tvrtaka, predalo je u petak prijedlog za otvaranjem postupka predstečajne nagodbe na temelju odluke Uprave te uz podršku Nadzornog odbora

'Svjesni opće situacije u gospodarstvu, koja je u najvećoj mjeri zahvatila građevinski sektor te izravno utjecala na poslovanje tvrtke posljednjih godina, bilo je nužno donijeti odluku za rješenje problema nelikvidnosti, a s tendencijom opstanka i budućeg razvoja tvrtke', objašnjavaju u Zagorje – Tehnobetonu.

Pokretanje predstečajnog postupka drže optimalnim rješenjem za financijsko i operativno restrukturiranje poduzeća, a u cilju stabiliziranja poslovnih procesa te vraćanja konkurentnosti na razinu značajnog regionalnog poslovnog subjekta u graditeljskom sektoru.

'Razumijevanje naših vjerovnika nam je od izuzetne važnosti pa se nadamo da su jasna vizija nove Uprave i dosadašnji projekti završeni tijekom proteklih godina jamstvo oporavka Zagorje – Tehnobetona i nastavka poslovanja u budućnosti', naglašavaju u poduzeću.

Kroz postupak predstečajne nagodbe Zagorje - Tehnobeton namjerava provesti financijsko i operativno restrukturiranje da bi se intenzivirala proizvodnja prefabriciranih armirano-betonskih elemenata i gradnja objekata visokogradnje, a uz zadržavanje proizvodnje elektroprograma, betonske galanterije i betona, kao i jačanje politike ljudskih resursa.

'Važna nam je podrška svih poslovnih partnera, privatnih i državnih institucija. Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima, a u cilju očuvanja poslovne tradicije, postići zajedničke dogovore i pozitivno rješenje nastale situacije te zadržati važnost i značaj Zagorje – Tehnobetona u gospodarskom smislu ove regije', naglašavaju u varaždinskom građevinskom poduzeću koje zapošljava blizu 800 zaposlenika, a ima obveze od 492 milijuna kuna