PREUZIMANJE

Geneza ulazi u pazinski Puris

08.05.2014 u 21:57

Bionic
Reading

Odbor vjerovnika pazinskog Purisa, koji je u stečaju od rujna 2012. godine, danas je prihvatio ponudu tvrtke Geneza za njen ulazak u Puris, izvijestili su iz Geneze iz koje najavljuju pokretanje proizvodnje u Purisu te zapošljavanje 120 radnika.

"Nakon višemjesečnih pregovora, Odbor vjerovnika danas je jednoglasno prihvatio ponudu Geneze za ulazak u pazinski Puris", navodi se u priopćenju i dodaje kako su time predstavnici vjerovnika - Ministarstva financija, malih vjerovnika, radnika i lokalne samouprave, podržali Genezu i odlučili o budućnosti Purisa.

Temeljem prihvaćene ponude za zakup poslovne cjeline Puris d.d. u stečaju, Geneza će pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika i u prodaju u idućem razdoblju uložiti svoj kapital, znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog branda na tržištu, ističu iz Geneze.

Najavljuju da će zaposliti 80 djelatnika, a po pokretanju primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će 40 dodatnih radnika u Purisu.

Iz tvrtke Geneza, koja se bavi kriznim menadžmentom, ističu kako su poslovni rezultati te tvrtke zasigurno doprinijeli odluci o ulasku te tvrtke u Puris, a kao jednu od najrelevantnijih referenci za prehrambene djelatnosti navode rezultat poslovanja u rovinjskoj Mirni.

Iz Geneze su, naime, više puta u slučaju rovinjske Mirne, za koju je obustavljen postupak predstečajne nagodbe, isticali kako je Mirna u posljednjih godinu i pol dana ostvarila rekordne poslovne i proizvodne rezultate.

Postupak predstečajne nagodbe za Mirnu obustavljen je krajem veljače, nakon ročišta na kojem plan financijskog restrukturiranja, koji je predviđao da Geneza i grad Rovinj dokapitaliziraju Mirnu s oko 9 milijuna kuna, nakon čega bi u Mirni stekli 76,52 posto vlasništva, nije prihvatio najveći vjerovnik, Ministarstvo financija. Nakon obustave postupka predstečajne nagodbe, Fina je krajem ožujka Trgovačkom sudu u Rijeci Stalnoj službi u Pazinu uputila prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Mirnom.