POGLEDAJTE OGLASE

Potraga za sezonskim radnicima u punom jeku

24.04.2014 u 09:48

Bionic
Reading

Potraga za sezonskim poslovima već je u punom jeku, a na portalu MojPosao trenutno je u ponudi još više oglasa za rad u turizmu jer je u tijeku akcija 'Poslovi u turizmu', čiji je cilj povećanje mobilnosti na tržištu rada tijekom ljetnih mjeseci

Najveća potražnja za sezonskim radnicima vlada u Gradu Zagrebu, a slijedi Istarska, te Splitsko-dalmatinska županija. Ipak, nisu u ponudi samo sezonski poslovi.

Tako je primjerice za rad u Splitsko-dalmatinskoj županiji od početka ove godine objavljeno 748 oglasa, što je 28% više nego u istom razdoblju 2013.
Analiza navedenih oglasa pokazuje da su u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno najtraženija zanimanja prodajni predstavnik, konobar/barmen i kuhar.

Prosječna mjesečna plaća za prodajne predstavnike u Splitsko-dalmatinske županiji iznosi 4.191 kunu. Konobari/barmeni u Splitsko-dalmatinskoj županiji imaju 6% veću plaću od konobara u ostatku zemlje, dok kuhari imaju čak 10% veću prosječnu mjesečnu plaću u odnosu na kuhare iz cijele države te ona iznosi 4.777 kuna.

Kao vrstu zaposlenja poslodavci u većini oglasa nude ugovor na određeno (62%), dok čak 55% poslodavaca nudi ugovor na neodređeno vrijeme.

U većini oglasa zahtijeva se prethodno radno iskustvo (51%) u prosječnom trajanju 2 godine i 6 mjeseci. U 49% oglasa prethodno radno iskustvo nije potrebno.

Srednju stručnu spremu poslodavci od kandidata traže u 57% oglasa, dok se u 30% oglasa traži visoka stručna sprema.

Poznavanje stranih jezika traži se u 58% oglasa, a najzastupljeniji je engleski jezik (u 54% oglasa).

Ovoga tjedna za vas smo izdvojili tri posla iz Splitsko-dalmatinske županije:

Tvrtka Duga d.o.o. iz Baške Vode traži dva zaposlenika za radno mjesto glavna kuharica/kuhar za rad u restoranu. Kandidati moraju imati petogodišnje radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Smještaj i hrana su osigurani, a detalje natječaja pogledajte u oglasu

Pjaca Hosteli u Splitu traže entuzijastičnog zaljubljenika u hranu. Idealan kandidat je osoba koja može raditi u timu i izrazito je pouzdana. Nakon završetka sezone postoji mogućnost stalnog zaposlenja, a za više informacija kliknite na link

Tvrtka Čista zona d.o.o. traži regionalnog voditelja prodaje (m/ž), prema mjestu stanovanja. Kandidat mora biti pozitivna i komunikativna osoba, s afinitetom prema komercijalnim poslovima te imati izraženu sposobnost samoprodaje i biti fokusirana na iznadprosječna financijska primanja. Nakon probnog roka od tri mjeseca, tvrtka nudi mogućnost stalnog radnog odnosa.

Prilikom prijave na oglase za posao imajte na umu da je životopis uvijek iznova potrebno prilagoditi i unaprijediti, a ponekad je korisno napraviti i njegov redizajn. Svako poboljšanje i osvježavanje životopisa može povećati šansu za dobivanje posla. Ukoliko pak smatrate da vaš životopis ne treba 'inventuru', postavite si nekoliko pitanja:

Sviđa li mi se još uvijek font koji sam odabrao kada sam posljednji put ažurirao životopis? Je li moj životopis pregledan? Djeluje li dosadno? Provjerite kako u 10 koraka možete unaprijediti svoj životopis