ŽALIT ĆE SE

Šegon: Obrazloženje je blaže od onog što se pričalo

18.04.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojom je kažnjen sa 40.000 kuna zbog toga što ministra Slavka Linića nije izvijestio o kreditu HBOR-a za svoju tvrtku, Branko Šegon smatra neodrživom te najavljuje žalbu Upravnom sudu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tek jučer je na svojoj web-stranici objavilo odluku o slučaju bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona, kojeg su 7. ožujka kaznili sa 40 tisuća kuna procjenjujući da se zbog kredita HBOR-a našao u sukobu interesa.

Šegon još nije dobio odluku, ali nakon što ju je pročitao na internetu, zaključio je da je njezino obrazloženje bitno blaže nego ono što se čulo na sjednici povjerenstva 7. ožujka.

'Tada su članovi povjerenstva tvrdili, primjerice, da sam nanio štetu HBOR-u i još neke stvari kojih nema u pisanoj odluci. No u svakom slučaju, ta je odluka za mene neodrživa; očitovat ću se o svim točkama po kojima su me okrivili i pokrenuti spor na Upravnom sudu', rekao je Šegon za Novi list.

Nije želio ulaziti u detalje onoga što smatra neutemeljenim u odluci; tek je spomenuo da u ljeto 2012. nije mogao izvijestiti povjerenstvo o tome da tvrtka Facta Vera, u kojoj je 20-postotni vlasnik, stupa u poslovni odnos s HBOR-om, a što u povjerenstvo navode kao njegov propust, zato što to tijelo u to vrijeme nije ni postojalo. Naime, Sabor je tek u siječnju prošle godine izabrao članove povjerenstva, koje prije toga nije funkcioniralo.