RTL-OVI IZVORI

'MOL od Hrvatske skriva podatke o poslovanju INA-e'

08.04.2014 u 19:10

Bionic
Reading

Dok Hrvatska s MOL-om već mjesecima pokušava raščistiti pitanje upravljanja INA-om, pojedinci bliski pregovorima za RTL tvrde da taj proces zapinje i zbog skrivanja podataka o poslovanju INA-e

'Hrvatska strana navodno je nekoliko puta od MOL-a tražila, ali ne i dobila, konkretne podatke o strateškim i ulagačkim planovima, poslovna izvješća, kao i nabavne cijene nafte', izvijestio je RTL.

A sporošću tog postupka, koji s hrvatske strane vodi HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak - nezadovoljan je i sam premijer, koji traži da se što prije pronađe način da INA uspješno funkcionira u interesu RH.

Zamoljen za komentar mogućnosti da bi premijer Zoran Milanović mogao preuzeti vođenje pregovora s MOL-om oko Ine, Grčić je rekao da se pregovori trebaju nastaviti na dobrobit Ine kao jedne od najvećih hrvatskih kompanija 'sa strukturom vlasništva takva kakva jest'.

'Naš interes je da Ina jača i bude efikasna, i u tom smislu dobrodošao je svaki napor da se pritišće partnere u vlasništvu i Ininu upravu da to radi na dobrobit budućnosti Ine, hrvatskog gospodarstva i, posebno, energetskog sektora', rekao je Grčić.