VELIKA INVESTICIJA NA POMOLU

Kinezi će uložiti 100 milijuna kuna u Kumrovec jer vole Tita?!

26.03.2014 u 22:50

Bionic
Reading

CSEBA će pomoći Kumrovcu u pronalaženju kineskih investitora za projekte u Kumrovcu, a uskoro će biti potpisan i memorandum. Riječ je o strateškoj suradnji na revitalizaciji i izgradnji turističko-rekreacijskog znanstveno-studijskog centra Kumrovec i spomen-parka Josip Broz Tito

Projekte će uskoro u Kini uime Općine Kumrovec zainteresiranim investitorima prezentirati izaslanstvo CSEBA-e. Riječ je o ulaganjima od oko 100 milijuna kuna. Kineze najviše interesa Josip Broz Tito, koji je u Kini i danas iznimno poštovan, piše Večernji list

Podsjetimo, Chinese Southeast European Business Association (Kineska poslovna asocijacija JI Europe) počela je s aktivnostima tijekom posjeta NR Kini u studenome i prosincu 2013., gdje su članovi delegacije Predsjedništva CSEBA-e imali susrete s vodećim bankama i tvrtkama kineskog gospodarstva te znanstvenim institucijama, a radi dogovora oko odabira projekata u regiji djelovanja Asocijacije.


Tada su obavljeni i razgovori s vodećim kompanijama koje su spremne na ulaganja u projekte na području Jugoistočne Europe. Među kompanijama koje su najavile investicije u regiji su Shanghai CRED Real Estate, banka Exim i China Shipbuilding Industry Corporation.

Temelj rada CSEBA-e direktno je povezivanje poslovnih ljudi i tvrtki, poticanja međunarodne konkurentnosti i internacionalizacije gospodarstva država Jugoistočne Europe i NR Kine uz zajedničku gospodarsku suradnju kroz realizaciju projekata na svim razinama i granama gospodarstva u oba smjera, a također i raditi na jačanju suradnje među državama u kojima Asocijacija djeluje.

CSEBA neće ni na koji način ovisiti o službenoj politici, već će otvarati prostor privatnom biznisu da se lakše snađe i pronađe partnere na golemom tržištu kao što je Kina.

Više pročitajte ovdje