RAZOČARANI VOĐENJEM POSTUPKA

Radnici Dalmatinke traže smjenu stečajne upraviteljice

22.03.2014 u 14:58

Bionic
Reading

Sastanak bivših radnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, na kojem se okupilo 15-ak radnika koji su izvijestili javnost da će tražiti smjenu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo, održan je jutros u Sinju

Radnici su u dopisu izrazili nezadovoljstvo i razočaranje načinom vođenja stečajnoga postupka. Napominju kako će uskoro isteći pet godina otkad je otvoren stečaj nad Dalmatinkom Novom, a radnici još uvijek nisu dobili ni kune, unatoč tomu što se imovina redovito rasprodaje. Od suca Basića traže da zaustavi rasprodaju imovine, smijeni stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo te imenuje novog stečajnog upravitelja koji će stečaj voditi na primjeren i zakonit način.

S druge strane stečajna upraviteljica Natalija Mladineo kaže kako se radnici koje predvodi Neven Poljak ni u jednom trenutku tijekom trajanja stečajnog postupka nisu obratili Odboru vjerovnika, stečajnoj upraviteljici ili stečajnom sucu kao službenim tijelima stečajnog postupka.


'O njihovim zahtjevima doznajemo samo iz medija. S druge strane, stečajni postupak je formalizirani sudski postupak, u kojem se zna procedura i na koji način se ta procedura odvija. Naglašavam da u ovom stečajnom postupku nisu prodane nekretnine Dalmatinke te se ne može provesti raspodjela prvog višeg isplatnog reda, odnosno radnika i doprinosa koji pripadaju na njihove plaće. Prodaja koja je išla, a koja se odnosi na pokretnine, išla je na način da su o svemu izvješćivani i stečajni sudac i Odbor vjernovnika, koji je davao suglasnost na prodaju određenog dijela pokretne imovine Dalmatinke', rekla je Mladineo i istaknula kako o svemu postoje izvješća kojima je kao stečajna upraviteljica izvješćivala Odbor vjerovnika i Sud, iz kojih je jasno vidljivo koliki se priljev ostvario te koliko se od tog priljeva i u što utrošilo.

'Na ulici i u medijima ovaj se problem ne može rješavati. Neka radnici povuku svoju proceduru za koju smatraju da je ispravna te neka se u samom stečajnom postupku istraže činjenice i okolnosti o kojima su se radnici na taj način očitovali', naglasila je Natalija Mladineo.