BITKA OKO KOMORE

Maras ukida članarinu za HGK, Vrdoljak o tome nema pojma

Bionic
Reading

'Vrlo brzo prezentirat ćemo zakon kojim se ukida obvezno članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i kojim će poduzetnici sami odlučivati žele li ili ne biti članovi Komore', poručio je ministar poduzetništva Gordan Maras odgovarajući na pitanja čitatelja Poslovnog dnevnika na Facebook i Twitter invervjuu

Takav scenarij za HGK ministar Maras zagovara već duže vrijeme, no novost je da je ovu inicijativu za zakonske izmjene preuzeo na sebe, odnosno Ministarstvo poduzetništva, premda i dalje, prema dostupnim informacijama, u nadležnom Ministarstvu gospodarstva nemaju jednaka razmišljanja o ovom pitanju, pa čak niti saznanja da se ovakav prijedlog uopće priprema, piše Poslovni dnevnik.

Zbog činjenice da 95 posto tvrtki u Hrvatskoj čine male tvrtke, Maras drži da je kao ministar poduzetništva upravo on nadležan za HGK. No, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dao je kratak, ali znakovit odgovor na upit Poslovnog dnevnika sudjeluje li njegovo ministarstvo u Marasovoj inicijativi ukidanja obveznog članstva u HGK. 'Sve tako važne odluke moraju se donijeti na užem kabinetu Vlade, a takav prijedlog izmjena može dati jedino Ministarstvo gospodarstva', poručio je Vrdolja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.