PLJUSKA HRVATSKOJ?

Mimohod uoči Oluje bez vojski SAD-a, Njemačke i Engleske

15.07.2015 u 09:55

Bionic
Reading

Amerikanci, Nijemci i Englezi odbili su sudjelovati u vojnom mimohodu za proslavu Oluje kako se ne bi zamjerili Srbiji, piše Jutarnji list čiji pojedini sugovornici smatrajuda je riječ o hrvatskom diplomatskom fijasku

U prethodnim najavama gotovo je bila gotova stvar da će američki vojnici sudjelovati u mimohodu i da bi iz NATO-ove baze u Avianu mogao doletjeti američki borbeni zrakoplov F16. No, to se neće dogoditi, niti će u mimohodu sudjelovati njemački i britanski vojnici, piše Jutarnji list

I dok sugovornici iz MORH-a tom dnevniku tvrde da je to što dolazi troje visokih američkih generala i vojni ataše, sasvim dovoljna razina. Osim toga, na vojnom će mimohodu biti svi strani veleposlanici u Hrvatskoj što je prvi put da će na takvoj razini strani diplomati prisustvovati proslavi vojne operacije Oluja.

Drugi pak sugovornici, doduše i ovi neimenovani,preko Jutarnjeg lista uvjeravaju da je riječ o velikom fijasku jer 'ako ne sudjeluju sa svojom čizmom na mimohodu, sve drugo je sporedno. SAD su glavni hrvatski vojni saveznik i ako njihovi vojnici neće sudjelovati u mimohodu, to je velika pljuska našoj zemlji'.

U međuvremenu, u Ministarstvu obrane i dalje ne žele otkriti tko je sve potvrdio sudjelovanje vojnika na mimohodu Vukovarskom ulicom, osim Slovenije čiju će vojsku u Zagrebu predstavljati 10 gardista i tri aviona Pilatus.