LISTA BOŽE PETROVA

Država je bolesna, a mi imamo alternativu

16.04.2015 u 12:24

Bionic
Reading

MOST nezavisnih lista, čiji je idejni tvorac popularni metkovski gradonačelnik Božo Petrov, predstavio je u četvrtak u Zagrebu nacionalni projekt kao alternativu dosadašnjem bipolarnom sustavu vlasti, najavivši i izlazak na izbore u svim izbornim jedinicama

Petrov je kazao da gradonačelnici i načelnici općina koji su čine MOST nisu nikakvi čudotvorci, nego su samo normalno radili svoj posao. 'Zamislite koliko nam je onda bolesna država?', upitao se Petrov, kada se normalno predstavlja kao čudo.

Osim Petrova, za sada MOST na nacionalnoj razini čine omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, koji zbog bolesti nije nazočio konferenciji za medije, načelnik Tompojevaca Tomislav Panenić i načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec.

Poziv da se priključe MOST-u odaslali su svima koji imaju ambiciju i volju mijenjati postojeće stanje u društvu nabolje savjesnim radom i odgovornim ponašanjem prema tuđem, tj. državnoj imovini, kako je kazao Petrov. Upravo zato, kaže Petrov, krenuli su u ovaj projekt kako bi ponudili alternativu dosadašnjem sustavu vlasti. Poručio je građanima da, ako su zadovoljni SDP-om i HDZ-om, daju 100 posto glasova njihovom interesnom braku s tajnim predbračnim ugovorom, a ako nisu, oni nude promjene.

Petrov smatra da postojeći sustav uhljeba u državnoj administraciji, sustav koji guši poduzetništvo i loše zakonodavstvo sigurno neće mijenjati oni koji su ga stvorili, ni ovi sada, ni oni prije njih. MOST je, kaže, umjesto piramidalnog načina, formiran mozaično te su svi ravnopravni i sve se pojedince podjednako uvažava.

Svoje ideje predstavili su i Panenić i Amburšec, a nezavisni vijećnik iz Omiša Ivan Barišić kazao je da MOST nudi mogućnost ljudima da se aktivno uključe u politiku kao slobodni ljudi te glasaju i djeluju po vlastitoj savjesti, a ne, kao u etabliranim strankama, po napucima vodstva, u kojima statuti više sliče vojnim ili policijskim pravilnicima.

Na kraju su poručili da je ovo tek početak te će u idućim danima i mjesecima predstaviti i druga imena koja će sačinjavati MOST, kao i određenu platformu po kojoj će djelovati.

RTL Autor: RTL


Video: Sanjin Strukić / PIXSELL