Tema: stečaj

Kompanije
BLOKIRA IH HETA

BH Airlines pred stečajem

Čelnici Sindikata BH Airlinesa, jedine državne zrakoplovne kompanije u BiH upozorili su u ponedjeljak Vladu Federacije BiH da im slijedi stečaj ukoliko im hitno ne pomogne deblokirati račune zbog nepodmirenih obveza prema leasing kompaniji HETA.

Svijet
STEČAJ

Legendarni Colt se nudi se za nula dolara

Znameniti američki proizvođač pištolja Colt pokrenuo je u nedjelju stečajni postupak, a na aukciji će na prodaju biti ponuđen za nula dolara. Vlasnik Colt Defensa investicijski fond Sciens Capital Management predložio je kupnju kompanije po početnoj cijeni od nula dolara, ali uz preuzimanje 105 milijuna dolara postojećih kreditnih obveza i do 20 milijuna dolara novih kredita.

Trendovi
ODVJETNIK MIĆO LJUBENKO:

'Novi stečajni zakon je početak poštenijih odnosa na tržištu'

Odvjetnik Mićo Ljubenko, jedan od autora novog Zakona o stečaju, uvjeren je da predloženo zakonsko rješenje pruža potpuno nov početak za poštenije odnose na tržištu. U intervjuu Lideru naglašava da su glavni ciljevi novog zakona uspostavljanje pouzdanog, poštenog i jasnog predstečaja za savjesne dužnike te uspostavljanje učinkovitog stečaja u kojem se zna i kad on počinje i kad završava

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2015. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr