Tema: stečaj

Politika i ekonomija
HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Što će poboljšati novi Stečajni zakon?

Prema novom Stečajnom zakonu, koji stupa na snagu 1. rujna, Fina će biti dužna pokrenuti postupak stečaja za sve poslovne subjekte blokirane duže od 120 dana, a takvih je krajem lipnja bilo 19.646 s ukupnim dugom od 19,2 milijarde kuna, podsjećaju iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u kojoj ocjenjuju da će provođenje novog zakona u kraćem roku drastično smanjiti vrijednost neizvršenih obveza kao statističkog podatka, ali neće automatski značiti i poboljšanje sustava međusobnih plaćanja

Kompanije
BLOKIRA IH HETA

BH Airlines pred stečajem

Čelnici Sindikata BH Airlinesa, jedine državne zrakoplovne kompanije u BiH upozorili su u ponedjeljak Vladu Federacije BiH da im slijedi stečaj ukoliko im hitno ne pomogne deblokirati račune zbog nepodmirenih obveza prema leasing kompaniji HETA.

Svijet
STEČAJ

Legendarni Colt se nudi se za nula dolara

Znameniti američki proizvođač pištolja Colt pokrenuo je u nedjelju stečajni postupak, a na aukciji će na prodaju biti ponuđen za nula dolara. Vlasnik Colt Defensa investicijski fond Sciens Capital Management predložio je kupnju kompanije po početnoj cijeni od nula dolara, ali uz preuzimanje 105 milijuna dolara postojećih kreditnih obveza i do 20 milijuna dolara novih kredita.

Čitajte još