Tema: profil

Hrana
RECEPT IZ 'APETITA'

Kovač iz pećnice s korjenastim povrćem i mladim krumpirom

U izdanju Profila izašla je kuharica Christiana Cabaliera 'Bistro Apetit' koju slobodno možemo nazvati primijenjenom gastronomskom umjetnošću. Svakodnevno u potrazi za najboljim osnovnim namirnicama, igrajući se njihovim teksturama i ističući im okuse uz dodatke koji se u prvi trenutak mogu činiti nespojivima, Cabalier ih na kraju prezentira kao na slikarskom platnu

Hrana
PRAVA POSLASTICA

Minestrone - juha po receptu najboljeg hrvatskog restorana

U izdanju Profila izašla je kuharica Christiana Cabaliera 'Bistro Apetit' koju slobodno možemo nazvati primijenjenom gastronomskom umjetnošću. Svakodnevno u potrazi za najboljim osnovnim namirnicama, igrajući se njihovim teksturama i ističući im okuse uz dodatke koji se u prvi trenutak mogu činiti nespojivima, Cabalier ih na kraju prezentira kao na slikarskom platnu

Književnost
INTERVJU: SALOMON PEREL

Preko dana je bio u Hitlerovoj mladeži, po noći jecao o getu

Sa 89-godišnjim piscem iz Izraela, autorom fascinantne autobiografije 'Bio sam Hitlerov omladinac Salomon', razgovarali smo o njegovu životnom putu i preživljavanju Holokausta. Salomon Perel, kojeg je rat zatekao u tinejdžerskoj dobi, spasio se od progona i smrti koje su doživjeli njegovi sunarodnjaci doslovce u redovima neprijatelja – zapanjujućim spletom okolnosti postao je pripadnik Hitlerove mladeži

Književnost
ODSAD IDEMO U APM

Veliko ujedinjenje za spas hrvatskih knjižara

Algoritam, Profil i Mozaik odlučili su se spojiti u jedan knjižarski lanac, koji će biti najveći u Hrvatskoj. Ovaj potez su danas na press konfrenciji u hotelu Dubrovnik predstavili prvi ljudi spomenutih nakladnika i knjižara Neven Antičević, Bojan Vidmar i Daniel Žderić

Čitajte još