Tema: lista poreznih dužnika

Gospodarstvo
STRUČNJACI O NOVOJ LINIĆEVOJ AKCIJI

'Ni objava prvog stupa srama nije dala rezultate'

Svima onima koji ne mogu opravdati svoju stečenu imovinu, ministar financija Linić na jučerašnjoj je sjednici Vlade najavio dodatne poreze ali i objavu na novoj 'listi srama'. Želeći izbjeći kritike da stalno napada samo male ljude, ovim potezom želi dokazati da je jednak prema svima, ali stručnjaci upozoravaju da to neće biti jednostavno, dvoje oko učinkovitosti, jer prva 'lista srama' nije dala rezultate, a upozoravaju i na činjenicu da Linićevi poreznici počinju uzimati prava kakva poreznici nemaju nigdje drugdje u EU.

Hrvatska
PROZIVA DRŽAVU

Thompson: Nisam porezni dužnik!

'Ja i moja obitelj izloženi smo velikom pritiskom. Pokušava me se prikazati kao poreznog neplatišu, a ja porez nisam dužan', rekao je Marko Perković Thompson za HTV-ovu emisiju 'Nultu točku'

Gospodarstvo
KRAĆA LISTA SRAMA

Linić do sad naplatio 90 mil. kuna od poreznih dužnika

Do kraja prošlog tjedna 1.415 poreznih dužnika uplatilo je ukupno 90,5 milijuna kuna poreznog duga te su brisani s liste poreznih dužnika bilo zato što su svoj dug podmirili u cijelosti ili su uplatom smanjili svoj dug na razinu nižu od iznosa koji je kriterij za objavu popisa, najnoviji su podaci Porezne uprave.

Čitajte još