Tema: hup

Biznis
SINDIKATI SKEPTIČNI

HUP podržava najavljene porezne promjene

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava neslužbene najave promjena kod poreza na dohodak vezane uz povećanje neoporezivog dijela dohotka i promjene poreznih razreda te smatra kako će to povećati optimizam građana i potaknuti potrošnju

Biznis
SAVJET IZVOZNICIMA

'Dok nemate alternativu, u Srbiji prepakirajte robu za Rusiju'

Vlast u Moskvi donijela je odluku o zabrani uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz država članica EU-a, SAD-a, Kanade, Australije i Norveške na period od godinu dana. Ovom mjerom pogođeno je desetak hrvatskih tvrtki koje svoje proizvode izvoze u Rusiju. Gubitak tržišta na godinu dana je velik problem. Alternativna tržišta su jedno moguće rješenje. A je li isplativije čekati kraj sankcija ili uložiti novac u prepakiravanje proizvoda i pokušati prodati hranu i voće i povrće preko Srbije?

Biznis
ISPLATILI PLAĆE

Osijek Koteks skinut s liste srama

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dodatnom provjerom je utvrdilo da je tvrtka Osijek Koteks isplatila plaće svojim radnicima za travanj i svibanj te je Poreznoj upravi predloženo brisanje te tvrtke s liste poslodavaca koji ne isplaćuju plaće, što je i učinjeno 18. srpnja, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2014. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr