Tema: hup

Biznis
SINDIKATI SKEPTIČNI

HUP podržava najavljene porezne promjene

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava neslužbene najave promjena kod poreza na dohodak vezane uz povećanje neoporezivog dijela dohotka i promjene poreznih razreda te smatra kako će to povećati optimizam građana i potaknuti potrošnju

Biznis
SAVJET IZVOZNICIMA

'Dok nemate alternativu, u Srbiji prepakirajte robu za Rusiju'

Vlast u Moskvi donijela je odluku o zabrani uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz država članica EU-a, SAD-a, Kanade, Australije i Norveške na period od godinu dana. Ovom mjerom pogođeno je desetak hrvatskih tvrtki koje svoje proizvode izvoze u Rusiju. Gubitak tržišta na godinu dana je velik problem. Alternativna tržišta su jedno moguće rješenje. A je li isplativije čekati kraj sankcija ili uložiti novac u prepakiravanje proizvoda i pokušati prodati hranu i voće i povrće preko Srbije?

Biznis
ISPLATILI PLAĆE

Osijek Koteks skinut s liste srama

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dodatnom provjerom je utvrdilo da je tvrtka Osijek Koteks isplatila plaće svojim radnicima za travanj i svibanj te je Poreznoj upravi predloženo brisanje te tvrtke s liste poslodavaca koji ne isplaćuju plaće, što je i učinjeno 18. srpnja, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Biznis
PODUZETNIČKI SKUP U DUBROVNIKU

'Male ekonomije moraju regionalno surađivati!'

Vodeći poduzetnici i gospodarstvenici jugoistočne Europe okupili su danas u Cavtatu na trećem poslovnom skupu 'Summit100 biznis lidera jugoistočne Europe - Dogovor za novo doba' koji će se baviti mogućnostima suradnje u svrhu jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, ali i potencijala cijelog jugoistoka Europe.

Biznis
INVESTICIJSKI VODIČ

Koja hrvatska županija je najkonkurentnija?

Nacionalno vijeće za konkurentnost predstavilo je treće po redu istraživanje 'Regionalni indeks konkurentnosti Hrvatske 2013.'. Regionalni indeks konkurentnosti Hrvatske 2013. (RIK 2013.) nastavak je mjerenja konkurentnosti hrvatskih županija započetog 2007. godine, čime daje bogatu i kvalitetnu podlogu za kontinuirano praćenje regionalne konkurentnosti Hrvatske u smislu kvalitete faktora o kojima ovisi atraktivnost nekog područja za poslovanje i življenje. Riječ je o istraživanju koje daje jasnu sliku o jakostima i slabostima 21 hrvatske županije te donosi preporuke za jačanje konkurentnosti gospodarstva na lokalnoj razini. Regionalni indeks konkurentnosti može biti dobar 'investicijski' vodič, ali i poticaj brojnim, osobito obrazovnim, institucijama za angažiranje u poboljšavanju pojedinih faktora o kojima ovisi produktivnost gospodarstva i/ili javnog sektora neke sredine, stoji u propćenju HUP-a

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2014. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr