Tema: hup

Izbori 2015
OKRUGLI STOL HUP-A

Vladajući i oporba protiv smanjenja broja županija

Vladajući i oporba slažu se da ne treba smanjivati broj županija, čulo se u četvrtak na okruglom stolu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na kojem se pokušalo odgovoriti je li postojeća struktura lokalne i regionalne samouprave sa 428 općina, 127 gradova, 20 županija i Gradom Zagrebom poticaj ili prepreka razvoju Hrvatske, te koliko nam je učinkovita javna uprava.

Hrvatska
ŠEFICA UDRUGE POSLODAVACA:

'Zakon o radu nije dovoljno fleksibilan'

U predizbornom vremenu, predizborna obećanja, a rast zaposlenosti jedno je od ključnih koji stranke ističu. Je li rast zaposlenosti u Hrvatskoj bajka ili realnost? Politička floskula ili utemeljen plan? Kako do rasa zaposlenosti i koje preduvjete treba ispuniti u HRT-ovoj emisiji Otvoreno raspravljali su Zoran Aralica (Ekonomski institut u Zagrebu), Josip Juratović (zastupnik SPD-a u Bundestagu), Gordana Deranja (predsjednica HUP-a) i Nenad Bakić (poduzetnik i investitor)

Politika i ekonomija
PANEL-DISKUSIJA HUP-A

Vlada i oporba bez pravih odgovora za poslodavce

U sklopu drugog okruglog stola na teme iz dokumenta 'HUP-ovih 16' u Hrvatskoj udruzi poslodavaca u petak je održana panel-diskusija 'Poslovati u Hrvatskoj'. Sudjelovali su Davor Majetić, direktor HUP-a, ministar pravosuđa Orsat Miljenić te predstavnik Domoljubne koalicije Josip Budimir, inače HSLS-ov ekonomski strateg i mogući ministar gospodarstva ukoliko na predstojećim izborima pobijedi spomenuta koalicija kojoj je na čelu HDZ

Čitajte još