Tema: državni službenici

Hrvatska
NEVIN I SKROMAN MINISTAR

Sindikati izabrali Arsena Bauka za osobu godine

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH za osobu godine izabrao je jednog ministra. Slično kao i pri izboru pape Franje u časopisu Time, prevagnula je skromnost i neposrednost dobrog ministra uprave Arsena Bauka, jer samozatajno i nenametljivo obnaša dužnost ministra, ne zatvarajući se u resorni feud, obrazložili su sindikalisti svoj izbor

Gospodarstvo
NEEFIKASAN SUSTAV

Imamo prekobrojnu državnu birokraciju ili...

U mnoštvu problema s kojima se Hrvatska suočava nerijetko se spominje i velik državni aparat koji se proteklih 20 godina, sa svakom promjenom vlasti, samo povećavao. Danas smo tu gdje jesmo, s oko 240.000 zaposlenih državnih službenika i namještenika (od oko 1,371.300 ukupno zaposlenih) u koje javnost nerijetko upire prstom, posebice jer je to često bila lokacija za zbrinjavanje podobnih kadrova.

Hrvatska
KOLEKTIVNI UGOVOR

Evo što se mijenja u pravima državnih službenika

Predstavnici vlade i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, Sinidkata policije te Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a potpisali su danas Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike i Dodatak I Kolektivnom ugovoru koji su sadržajno istovjetni dosadašnjem kolektivnom ugovoru i njegovu dodatku, izuzev u dijelu odredbi koje se odnose na naknadu prijevoza i jubilarnu nagradu.

Čitajte još