Tema: alkohol

Hrvatska
EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA

U klubovima će se tražiti odgovorni mladi vozači

Organizacija Responsible Young Drivers u suradnji sa svojim partnerima diljem zemalja EU-a održava u subotu 18. listopada veliku akciju s ciljem promocije sigurnosti u prometu te s naglaskom na edukaciji mladih o tome da alkohol i vožnja ne idu zajedno, izvijestili su iz udruge Sigurnost u prometu. Akcija će se provoditi u Osijeku (Rockatici i St. Patrick), Rijeci (Rich Bar i Garibaldi), Zadru (Hitch bar i CB Yacht), Varaždinu (Old city pub i Sermage) i Zagrebu (San Antonio i Žabac)

Hrvatska
'BIO JE TRIJEZAN, ONA GA SE NE BOJI…'

Nevjerojatni razlozi zbog kojih sutkinja nije pritvorila nasilnika

Varaždinska sutkinja istrage nije našla osobite okolnosti koje bi upućivale na opasnost od ponavljanja djela pa je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora nasilnom mužu, doznajemo od Igora Pavlica, potpredsjednika i glasnogovornika varaždinskog Županijskog suda, kojeg smo upitali zašto nisu uvažili prijedlog za jednomjesečnim pritvorom 60-godišnjaku koji je istukao suprugu, a zatim je cijelu noć držao u svinjcu zavezanu lancima i zaključanu lokotom. Poznata aktivistica za ljudska prava Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e ovakav potez sutkinje smatra skandaloznim

Hrvatska
SLUŽBENO VOZILO

Član Uprave HŽ-a uhvaćen pijan za volanom

Član uprave tvrtke HŽ Putnički prijevoz (PP) Siniša Balent zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ostao je bez vozačke dozvole.Balenta je policija uhvatila za upravljačem pod utjecajem alkohola u službenom automobilu Citroën C5 zadnjeg dana prošle godine.

Čitajte još