Tema: ZagrebDox

Film
PROGRAM ZGDOXA

Petak u znaku Karadžićevog odvjetnika i Aleksisa Ciprasa

U četvrtak je na ZagrebDoxu pozornost privukao film Titovi odredi smrti njemačkih redatelja Philippa Grülla i Franka Hofmanna nakon kojeg se, u sklopu trećeg ZagrebDoXXL događanje Udba nam je sudba? održao razgovor s redateljima filma, te s povjesničarom i novinarom Tihomirom Ponošom i Orhideom Gaurom Hodak, novinskom urednicom i autoricom knjige Tuđman i Perković – istina o tajnoj vezi koja je formirala Hrvatsku.

Film
ČETVRTAK NA DOXU

U znaku Snowdena, Tita i rakije

Treće ZagrebDoXXL događanje Udba nam je sudba? u četvrtak donosi neriješena ubojstva tridesetak protivnika jugoslavenskog režima u Njemačkoj. U četvrtak u dvorani 5 u 20 sati prikazuje se kontroverzni dokumentarac Titovi odredi smrti, a nakon projekcije održat će se razgovor s redateljima filma Philippom Grüllom i Frankom Hofmannom, povjesničarom i novinarom Tihomirom Ponošom i Orhideom Gaurom Hodak, novinskom urednicom i autoricom knjige Tuđman i Perković – istina o tajnoj vezi koja je formirala Hrvatsku, koja je ujedno i moderatorica diskusije, stoji u najavi današnjeg programa na ZagrebDox-u

Film
KIM LONGINOTTO NA DOXU

Moji filmovi nisu dio politike s velikim P

Iako snimam filmove koji bi se mogli opisati kao depresivni, želim pokazati kako su oni kao žrtve uspjeli pronaći snagu u lošim događajima iz prošlosti ne bi li promijenili svoju budućnost, rekla je Kim Longinotto, jedna od najistaknutijih svjetskih dokumentaristica, posebna gošća ovogodišnjeg ZagrebDoxa, koja već skoro četrdeset godina prenosi glas obespravljenih, marginaliziranih i zlostavljanih žena diljem svijeta.

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2015. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr